Ajax – Molde. PSV wist zich afgelopen dinsdag te kwalificeren voor de tweede ronde in de Champions League. Een unieke prestatie voor een Nederlandse voetbalploeg, dat na negen jaar weer eens doorgaat in het kampioenenbal. Maar het lijkt er sterk op dat PSV de enige ploeg is die overwintert in Europa. AZ en FC Groningen zijn al uitgeschakeld, Ajax vecht vanavond nog voor een plekje in de volgende ronde.

Alleen de kans dat de Amsterdammers nog door gaan is volgens trainer Frank de Boer maar 5%. Ajax moet zelf winnen in de eigen Arena, maar Celtic moet dan tegelijkertijd drie punten pakken in Istanboel tegen Fenerbahce. Een lastige klus dus voor de mannen van De Boer, die het thuis tegen Celtic en uit tegen Molde met namen hebben laten liggen.

Ajax – Molde: Tete afwezig

Vanavond speelt het dus haar laatste wedstrijd tegen Molde, dat al lang is gekwalificeerd en op het moment eerste staat in de groep. Een aderlating is de afwezigheid van rechtsback Kenny Tete. Het talent, dat de laatste maanden in het oog springt, is geschorst en moet vanaf de tribune toekijken.

Zijn vervanger is Ricardo van Rhijn. Geen onbekende, want de afgelopen seizoen was vooral hij de vaste back binnen de formatie van Frank de Boer. Door de in goede vorm verkerende Tete is Van Rhijn op een zijspoor geraakt, en mag hij nu sinds lange tijd weer eens opdraven. Opvallend was dat Van Rhijn op de persconferentie liet weten dat hij de keuze van de trainer snapt. “Ik moet me gewoon terugvechten. Frank de Boer is niet schuldig in deze.”

Wedden op Ajax – Molde

Ondanks de stand in de groep is Ajax vanavond wel de grote favoriet in de eigen Arena. Bookmaker 888sport geeft voor een Amsterdamse overwinning een quotering van 1.42. Een gelijkspel levert je 4.95 per ingezette euro op. Een overwinning van Molde in Amsterdam is goed voor een quotering van 7.65. De Noren staan nu eerste, maar zijn nog niet zeker van die koppositie. Als je ervan uitgaat dat ze graag eerste worden in de groep, is de quotering voor een Noorse overwinning interessant. In eigen huis werd het een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd Ajax – Molde begint vanavond om 19.00 uur.