Ajax – Dnipro Dnipropetrovsk. Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinales van de Europa League te bereiken. In de eigen Arena kon het de 1-0 nederlaag in Oekraïne niet meer goedmaken tegen FC Dnipro. Het was nog de enige Nederlandse ploeg die in de tweede Europese competitie over was gebleven. PSV en Feyenoord  werden in de vorige ronde al uitgeschakeld.

Goede hoop in eerste helft Ajax – Dnipro

Het begin van de Amsterdammers was meer dan belovend. Met Arek Milik in de spits, Davy Klaassen en Riechedly Bazoer op het middenveld en Anwar El-Ghazi en Ricardo Kishna vanaf de flanken, straalde het gevaar uit. Halverwege de eerste helft kende het even een dipje, maar die was al snel weer over. Kansen voor El Ghazi en een goede kopbal van Milik waren genoeg om Dnipro in de eerste helft aan het wankelen te brengen.

Toch is het uiteindelijk niet gelukt de ploeg uit Kiev op de knieën te krijgen. Toch was het een kwartier na rust Bazoer die Ajax op een 1-0 voorsprong zette. Na klungelig verdedigend werk van Dnipro pikte het supertalent van Ajax de bal op en wist hem achter de doelman te prikken. Een verlenging was dus het gevolg, die niet goed afliep voor Ajax.

2-1 voorsprong kwam te laat voor de Amsterdammers

Al snel in het eerste kwartier van de extra tijd was het aanvoerder Konoplyanka die Jasper Cillessen knap versloeg. Een slecht ingespeelde bal van Boilesen was de aanleiding tot de goal, die Ajax uiteindelijk niet meer te boven kwam. Wel was het stormram Mike van de Hoorn die als spits nog de 2-1 wist te maken, maar het mocht niet genoeg zijn. Ajax moest met de tegengoal in de Arena drie goals maken, maar dat was niet haalbaar.

Dnipro was niet overtuigend, maar wist ondanks het verlies door te gaan naar de volgende ronde. Bazoer deed het prima voor Ajax, maar Nicolai Boilesen liet zich van zijn slechte kant zien. De tegengoal was mede zijn schuld en bij zijn wissel werd hij uitgefloten. Hij maakte plaats voor Jairo Riedewald, die niet veel kon veranderen aan het uiteindelijk resultaat. Ajax is niet door naar de volgende ronde, en dat is de zoveelste klap dit seizoen.