Vitesse – Ajax. Het was afgelopen weekend nog de relatief saaie Klassieker tussen Ajax en Feyenoord, vanmiddag staat er weer een andere kraker op het programma. Tenminste, niet als je naar de stand kijkt. De nummer twaalf van de Eredivisie neemt het namelijk op tegen nummer twee Ajax. Elk seizoen een duel om naar uit te kijken. En nu ook. Vorige maand werd het nog 0-4 voor Vitesse in de Arena.

Belgische lezers kunnen hier de wedstrijd Vitesse – Ajax live bekijken.

Vitesse – Ajax

Dat was een flinke klap in het gezicht van het Ajax van Frank de Boer. De Amsterdammers zullen dus uit zijn op een mooie revanche, maar makkelijk zal dat niet worden. Sommige analytici zeggen vaak dat de ploeg uit Arnhem het beste voetbal spelen van de Eredivisie. En misschien is dat ook wel zo, alleen vergeten zij zichzelf keer op keer te belonen. En dat deden ze in de bekerwedstrijd vorige maand uit bij Ajax wel.

Een 0-4 overwinning in Amsterdam is voor weinig ploegen weggelegd, maar de ploeg van Peter Bosz deed alles goed en was ontzettend uitgekookt. Elke kans werd gemaakt. En Ajax werd teruggedrongen. Het is dus best logisch om te denken dat Bosz zijn team op een soortgelijke manier het veld instuurt tegen Ajax. Met spelers als Labyad, Vejinovic en Traoré is er zeker wat te halen.

Ajax kent een paar moeilijke weken. Sportief, vanwege een dramatisch slechte Klassieker die gelukkig voor de Amsterdammers in een gelijkspel eindigde. Maar vlak daarvoor werd ook het supportershome in brand gestoken. Om al die tegenvallende factoren een beetje weg te poetsen moet het winnen in Arnhem.

Veltman en Klaassen afwezig

Joel Veltman is er niet bij voor de Amsterdammers , net als de motor van het team: Davy Klaassen. Beiden zijn geblesseerd en moeten de wedstrijd skippen. Tegen Feyenoord was het Mike van der Hoorn die de rol van Veltman moest invullen. Thulani Serero en Bazoer deden dat het op middenveld. In de spits is het hoogstwaarschijnlijk Arek Milik die zijn opwachting maakt. Hij kreeg na een reeks slechte wedstrijden van concurrent Kolbeinn Sighthorsson de voorkeur voor de positie. Frank de Boer zegt in een interview dat de zes punten verschil met koploper PSV nog te overbruggen zijn. Maar dat het wel het maximale aantal is. ‘Anders wordt het een moeilijk verhaal’, blikte hij vooruit op een mogelijk vijfde kampioenschap op rij.

De wedstrijd Vitesse – Ajax in het Gelredome staat gepland om 14.30 uur.