sc Heerenveen – Feyenoord. De vormdip van Ajax biedt mogelijk weer perspectief voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben vijf punten minder dan de huidige nummer twee van de Eredivisie en gaan vanavond op bezoek bij sc Heerenveen.

Belgische lezers kunnen hier de wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord live bekijken.

Feyenoord leek twee weken geleden in de Amsterdam ArenA definitief afscheid te nemen van de titelaspiraties én de jacht op de tweede plaats. Het doelpuntloze gelijkspel bij de eeuwige aartsrivaal zorgde voor veel teleurstelling bij de Stadionclub, maar na afgelopen weekend is er mogelijk weer hoop. Feyenoord won zelf in een weinig hoogstaand duel met 2-1 van ADO Den Haag en zag Ajax later op de zondagmiddag met 1-0 onderuit gaan bij Vitesse. Het verschil tussen beide ploegen werd daardoor teruggebracht tot vijf punten.

Vertrek Sinkgraven, komst Duarte

Feyenoord mag vanavond in het Abe Lenstra Stadion geen punten verspelen tegen sc Heerenveen. De Friese opponent verkeert echter in goeden doen. Heerenveen is al sinds 29 november zonder competitienederlaag en heeft dankzij de huidige zevende plaats nog altijd uitzicht op de play-offs voor Europees voetbal. Tegen Feyenoord zal de ploeg van trainer Dwight Lodeweges het voor het eerst moeten stellen zonder Daley Sinkgraven. De talentvolle middenvelder stapte vorige week voor een miljoenenbedrag over naar Ajax. Tegenover het vertrek van Sinkgraven stond voor Heerenveen wel de tijdelijke komst van Lerin Duarte, die vanavond zijn debuut kan maken.

sc Heerenveen – Feyenoord bijzonder voor Basacikoglu

Voor Bilal Basacikoglu is het duel van vanavond bijzonder, al is het maar de vraag of de Feyenoorder speelminuten zal maken. De aanvaller stapte afgelopen zomer over van Heerenveen naar Feyenoord, maar die transfer leverde tot dusver weinig goeds op. Basacikoglu is onder trainer Fred Rutten veroordeeld tot een plaats op de reservebank en haalde zich bovendien de woede van de coach op de hals door zich meerdere keren te verslapen. “Ik vind zelf ook dat ik nog niet veel heb laten zien”, aldus het talent tegenover RTV Rijnmond. “Ik ben nog jong, wil me graag laten gelden en ik eis veel van mezelf. Alleen moet ik het gevoel terugvinden en daar krijg ik ook hulp bij van de club. Feyenoord is hard bezig met mij om me op mentaal gebied te helpen, zodat ik hier sterker uit kom. Hopelijk kan ik dat zo snel mogelijk waarmaken.”

De wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord begint vanavond om 18:30 uur in het Abe Lenstra stadion.