Roda JC – PSV. Het seizoen 2014/15 draait voor PSV voornamelijk om de eerste landstitel sinds 2008, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu vecht ook nog altijd om de KNVB Beker. Vanavond wacht in Limburg een confrontatie tussen Roda JC – PSV.

In de tijd dat Roda nog uitkwam in de Eredivisie hadden topploegen als Ajax, PSV en Feyenoord het altijd behoorlijk lastig in Limburg. De wedstrijd tegen PSV stond voor Roda al lange tijd op het programma, al moest het bekerduel verplaatst worden naar dinsdagavond omdat de competitiewedstrijd tussen de Eindhovenaren en Feyenoord was verschoven naar 17 december. Roda was daar allerminst blij mee en deed dan ook haar beklag bij de KNVB.

PSV moeizaam langs Vitesse

Vanavond om 20:00 uur is het dan toch zover. PSV hervatte de competitie afgelopen weekend met een nipte en moeizame zege bij Vitesse. De Eindhovenaren hadden voldoende aan een gelukstreffer van Adam Maher, die zijn inzet via de vingertoppen van Eloy Room over de doellijn zag stuiteren. PSV behield zodoende haar voorsprong van vier punten op concurrent Ajax, dat moeizaam van FC Groningen won en volgende week de topper tegen aartsrivaal Feyenoord afwerkt in de Amsterdam ArenA.

Een jaar na de degradatie uit de Eredivisie vecht Roda in de Jupiler League mee om de bovenste plaatsen. De Limburgers staan momenteel op de tweede plaats en hebben zes punten minder dan koploper NEC. Een periodetitel werd nog niet behaald. Met spelers als Frank Demouge en Ard van Peppen beschikt Roda over veel ervaring, al heeft de ploeg van trainer René Trost de laatste weken moeite om constant te blijven in de competitie.

Roda JC – PSV: Roda presteert wisselvallig

Zo werd er vorige week een pijnlijke 3-0 nederlaag geleden bij het noodlijdende RKC Waalwijk, waardoor de achterstand op NEC werd vergroot. Twee weken eerder ging het thuisduel met de Nijmegenaren verloren, terwijl ook de Limburgse derby tegen VVV-Venlo geen overwinning opleverde (1-1). Normaal gesproken zal PSV dan ook geen problemen moeten kennen met de ploeg uit Kerkrade. Roda JC – PSV in het Parkstad Limburg Stadion begint vanavond om 20:00 uur. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi.