PSV – Feyenoord. We moeten er al een aantal weken op wachten maar vanavond is het dan echt zo ver. De topper tussen PSV en Feyenoord moest door omstandigheden verzet worden en het is uiteindelijk dus 17 december geworden. In de tussentijd is er echter wel het een en ander gebeurd. Zo verspeelde Feyenoord afgelopen weekend punten tegen AZ. PSV won een andere lastige thuiswedstrijd wel. Met 2-0 waren de Eindhovenaren te sterk voor FC Twente.

Logistieke problemen aanleiding tot verplaatsing

De wedstrijd werd in eerste instantie verplaatst naar 2 december maar dit kon niet doorgaan vanwege logistieke redenen. De NS kon namelijk niet toezeggen dat alle uitsupporters in de treinen richting Eindhoven zouden passen. De reden van de verplaatsing van de wedstrijd was dat het duel tussen PSV en Estoril in de Europa League werd gestaakt en een dag later werd afgespeeld. Daardoor zou PSV niet de 48 uur rust hebben voor het duel tegen Feyenoord.

Vanavond is er dus wel de mogelijkheid voor de Feyenoord supporters om af te reizen richting het Zuiden. De grote vraag is natuurlijk hoe de wedstrijd er uit zal gaan zien. Afgelopen zondag toonde Feyenoord aan dat het het spel kan maken, maar er waren plots ook scheurtjes te zien in de normaal zo solide defensie van de Rotterdammers. PSV had opvallend weinig moeite met FC Twente, dat nog niet aan de verwachtingen kan voldoen.

PSV – Feyenoord, geen Toornstra

Een grote aderlating voor Feyenoord coach Fred Rutten is het uitvallen van Jens Toornstra. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder is een belangrijke schakel in het spel van Feyenoord en de media is dan ook benieuwd hoe hij dit gaat oplossen. Wanneer Elvis Manu op de positie van Toornstra zal gaan spelen (een keuze die voor de hand ligt), mag PSV rekenen op een heel ander Feyenoord.

‘Feyenoorder’ maakt furore bij PSV

PSV kent weinig problemen in de aanloop naar deze topwedstrijd. Vrijwel iedereen is fit en PSV laat de laatste weken zien dat het ook met minder voetbal een goed resultaat kan boeken. De man in vorm in Eindhoven is zonder twijfel aanvoerder Georginio Wijnaldum. Uitgerekend het product uit de jeugdopleiding van Feyenoord is degene die PSV de laatste weken op sleeptouw maakt en ook veel belangrijke doelpunten. Voor coach Cocu is het wel te hopen dat Memphis Depay weer eens wat moois laat zien, hij zit in een kleine vormcrisis.

PSV – Feyenoord begint om 20:45 aan in het Philips Stadion Eindhoven.