PEC Zwolle – FC Twente. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Twente is er zondag vooral eentje tussen veel oude bekenden. Zo treffen Kamohelo Mokotjo en Wout Brama hun oude werkgever in het IJsseldeltastadion.

Mokotjo was vorig seizoen de absolute smaakmaker bij Zwolle en zal door de aanhang van de Overijsselse club ongetwijfeld met gejuich ontvangen worden wanneer hij het veld zondag betreedt. De Zuid-Afrikaan raakte bij Zwolle weer op dreef, nadat een eerdere periode bij Feyenoord op een teleurstelling was uitgelopen. Zijn goede spel werd afgelopen zomer bekroond met een transfer naar Twente, dat Ajax in een onderlinge strijd aftroefde en anderhalf miljoen betaalde. Ook in Enschede is Mokotjo een vaste waarde. De kans dat hij zondag in de basis start is dan ook groot.

Brama niet meer in het rood

Voor wie het duel zondag ook ongetwijfeld bijzonder zal worden is Wout Brama. De routinier vertrok eind vorig seizoen bij Twente, de club waar hij doorbrak en in de jaren daarna uitgroeide tot boegbeeld. Brama hoopte afgelopen zomer op een buitenlandse club, maar doordat een transfer uitbleef raakte hij langzamerhand clubloos. Ron Jans wist wel raad met de middenvelder en verleidde Brama tot een overstap naar de bekerwinnaar. Hoewel hij in eerste instantie alleen zijn conditie op peil zou houden, heeft Brama zijn eerste minuten in het wit-blauwe shirt al achter de rug.

Op papier kan het affiche tussen PEC en Twente worden bestempeld als topper. De ploegen staan respectievelijk op een vijfde en derde plaats. Het onderlinge verschil is voorafgaand aan de wedstrijd slechts een punt. PEC kende een bliksemstart in het nieuwe seizoen, maar kreeg in de maand oktober enkele dompers te verwerken, waardoor het wat afzakte op de ranglijst. De laatste competitiewedstrijd voor de interlandonderbreking werd echter wel gewonnen van FC Groningen (2-0). Dankzij de 4-0 overwinning bij FC Dordrecht klom Twente twee weken geleden op basis van het doelsaldo over Feyenoord heen, al zullen de zes gelijke spelen in twaalf duels trainer Alfred Schreuder niet helemaal kunnen bekoren. De wedstrijd in Zwolle begint zondag om 14:30 uur.