PEC Zwolle – AZ. Het hoge woord kwam er vorige week dan eindelijk uit bij Jesper Drost. PEC Zwolle vecht dit seizoen om Europees voetbal. Vanavond krijgt het met AZ een geduchte concurrent op bezoek.

PEC Zwolle – AZ

Net als vorig seizoen lijkt er voor bekerwinnaar PEC een fraaie eindklassering in het linkerrijtje in te zitten en dus kan de ploeg van trainer Ron Jans zich niet langer verstoppen. PEC is niet langer een bescheiden clubje meer in Nederland. De blauwwitten spelen misschien wel het beste voetbal in de Eredivisie en bewijzen wekelijks dat er in het IJsseldeltastadion weinig te halen valt voor bezoekende clubs. En dus kwam het hoge woord er vorige week uit bij Drost, net na de klinkende 4-1 zege op NAC Breda. “We kunnen nu wel zeggen dat wij met PEC voor de play-offs willen gaan.”

Top-drie lonkt voor beide ploegen

Diezelfde ambitie heeft tegenstander AZ ook. De Alkmaarders kenden een moeilijke competitiestart, maar onder coach John van den Brom is de weg omhoog inmiddels ingezet. Resultaat: een fraaie vijfde plaats. Het kan vanavond allemaal nog mooier worden voor AZ, want bij een overwinning passeert het nummer vier PEC en komt het in puntenaantal gelijk met Feyenoord, dat derde staat en zondagmiddag nog de Klassieker met Ajax af moet werken in de Amsterdam ArenA. Met dat gegeven staan de Noord-Hollanders er uitstekend voor. Intern heerst er momenteel wel wat onrust bij AZ. De club worstelt met de situatie rondom de 21-jarige centrumverdediger Wesley Hoedt.

De jongeling beschikte in Alkmaar over een aflopende verbintenis, maar wilde deze na enkele gesprekken niet meer verlengen. Ajax, FC Twente en Lazio Roma toonden vervolgens belangstelling en laatstgenoemde club lijkt momenteel de beste papieren te hebben. De clubleiding van AZ is echter helemaal klaar met Hoedt en heeft de speler op de tribune geposteerd. “Hij heeft het in zich een grote speler te worden, maar ik ga geen energie steken in mensen die weg willen”, aldus Van den Brom tegenover de Telegraaf. “We moeten zijn keuze respecteren en accepteren, maar dat is niet makkelijk. We zitten midden in een proces en nu valt er een bouwsteen weg. Wij moeten ook verder en AZ is méér dan Hoedt.”

PEC Zwolle – AZ begint vanavond om 19:45