Go Ahead Eagles – FC Twente. FC Twente verloor afgelopen weekend in de Eredivisie met 2-1 bij Excelsior. De ploeg van FC Twente liep daarmee tegen de eerste nederlaag in de Eredivisie op.
Go Ahead Eagles aan de andere kant verloor met 3-1 van Ajax maar kan terugkijken op een goede reeks, Go Ahead won de twee duels voor de nederlaag tegen Ajax van Zwolle (3-2) en Utrecht (2-3). Twente zal revanche willen, weten de tukkers het lastige uitduel tegen Go Ahead te winnen en door te bekeren?

Twee gemakkelijk scorende ploegen tegenover elkaar

Het treffen tussen Go Ahead Eagles en FC Twente lijkt met oog op de statistieken een interessant duel te worden. Beide ploegen scoren namelijk gemakkelijk maar krijgen ook gemakkelijk doelpunten tegen. In de laatste vijf duels van Go Ahead Eagles vielen maar liefst twintig doelpunten, in de laatste vijf duels van FC Twente vielen zeventien goals. Een doelpuntrijk duel lijkt dus in de maak.

Go Ahead thuis sterk

Go Ahead Eagles kan terugvallen op een zeer goede thuisvorm. Go Ahead won in de Eredivisie drie van de zes thuisduels, verloor er twee en speelde er één gelijk.

De ploeg van Foeke Booy kan vanavond alleen niet beschikken over De Bondt en buitenspeler de Sa maar heeft met Lewis, Kolder en Toruc voorin genoeg kwaliteit om tegen FC Twente tot scoren te komen.

FC Twente wil revanche na blamage in Rotterdam

Afgelopen weekend gaf Twente een vroege 0-1 voorsprong weg bij laagvlieger Excelsior en zal vanavond ten koste van alles willen winnen in de KNVB beker. De formatie van Schreuder wist in de Eredivisie nog maar drie keer te winnen en staat daardoor op een teleurstellende achtste plek. De wedstrijd wordt vanavond om 20.45 uur afgetrapt op de Adelaarshorst.

Uitslagen KNVB beker van 28 oktober

Urk – Ajax 0-4
De Graafschap – Deltasport 4-1
Heracles Almelo – FC Emmen 6-2
Fortuna Sittard – NAC Breda 2-3 (na extra tijd)
VVV Venlo – MVVV Maastricht 2-0
Vitesse – FC Dordrecht 2-1