Voorbeschouwing Feyenoord – Vitesse Eredivisie Na overwinningen op FC Utrecht en SC Cambuur staat er voor Feyenoord de eerste echte topper van het seizoen op het programma. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst neemt het vanmiddag op tegen Vitesse.

Feyenoord – Vitesse zondag 16:45

Groots is het allemaal nog niet wat het vernieuwde Feyenoord laat zien, maar toch zal de ploeg een goed gevoel hebben overgehouden aan de eerste twee competitieduels. Op karakter, maar ook dankzij de ingevingen van enkele nieuwelingen werden Utrecht (3-2) en Cambuur (2-0) aan de kant geschoven.

Feyenoord moet nog groeien

Met nieuwe namen als Dirk Kuyt, Eljero Elia, Michiel Kramer, Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin moet Feyenoord zich nog ontwikkelen, maar de basis voor een goed seizoen is in ieder geval al gezet.

Vitesse Nathan toptalent

Nu wacht dus Vitesse, een ploeg die vorig seizoen in de subtop van Nederland eindigde. Ook de Arnhemmers hebben een transformatie ondergaan, maar dat gebeurt de laatste jaren dankzij de Chelsea-invloeden vrijwel iedere zomer.

De eerste competitiewedstrijd van de ploeg van trainer Peter Bosz leverde nog een moeizaam gelijkspel op, maar afgelopen week wist Vitesse wél te overtuigen. Roda JC werd met 3-0 verslagen in Arnhem. Vooral de Braziliaan Nathan wist zichzelf voor het eerst in de kijker te spelen.

De huurling van Chelsea wordt in Londen gezien als toptalent en niet voor niets, zo bleek. Met een prachtig geplaatst schot tegen hij voor de laatste Arnhemse treffer.

Feyenoord favoriet voor Feyenoord – Vitesse

Voor Feyenoorders Vejinovic en Van der Heijden is de wedstrijd van vanmiddag een treffen met hun oude club. Zij verruilden Vitesse deze zomer voor een avontuur in Rotterdam. Met het vertrek van het tweetal leverden de Arnhemmers twee bepalende krachten in.

Feyenoord verloor alleen met Jordy Clasie (Southampton) een échte basisspeler en beschikt behoudens de nieuwelingen over vrijwel dezelfde spelers als vorig seizoen. De Rotterdammers zijn er in de breedte dus veel sterker op geworden. Voor Vitesse is dat nog even afwachten. De club verloor behalve Van der Heijden en Vejinovic ook smaakmaker Bertrand Traoré (Chelsea) en moet zich dus nog ontwikkelen.

Tel daarbij op dat Feyenoord vanmiddag in de eigen Kuip aantreedt, waar het dankzij de steun van het Legioen altijd net iets sterker voelt dan in uitwedstrijden, en de favoriet voor vanmiddag is bepaald. Wel zal Feyenoord de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse nog vers in het geheugen hebben zitten. Aan het einde van vorig seizoen gingen de Rotterdammers, toen nog onder leiding van de inmiddels opgestapte Fred Rutten, met liefst 4-1 onderuit tegen Vitesse. Het duel van vanmiddag begint om 14:30 uur.

Programma Eredivisie speelronde 3

zondag 23 aug 2015
12:30 PEC Zwolle – FC Twente
14:30 AZ – Willem II
14:30 ADO Den Haag – FC Utrecht
16:45 Feyenoord – Vitesse