Feyenoord – PEC Zwolle. De Rotterdamse Kuip is aankomende zaterdagavond het toneel voor toch een topwedstrijd in de Eredivisie. PEC Zwolle van trainer Ron Jans komt op bezoek en als je naar de stand kijkt is dat op voorhand een interessante wedstrijd. Feyenoord staat ondertussen op plek drie achter PSV en Ajax met zeventien punten, hetzelfde aantal als de ploeg uit Zwolle. De bekerwinnaar van vorig seizoen staat vierde en heeft dit seizoen nog maar één wedstrijd verloren.

Feyenoord op de goede weg na lastige start

Feyenoord daarentegen kende een lastige seizoenstart, maar lijkt nu zijn weg gevonden te hebben. De laatste vier wedstrijden in de Eredivisie werden winnend afgesloten en dat betekent dat de ploeg van trainer Fred Rutten in vorm begint te raken. Alleen op Europees niveau gaat het minder. De stadionclub heeft het lastig in de Europa League en verloor al twee van de drie wedstrijden in de groepsfase. Vorige week verloor het in Kroatië nog van HNK Rijeka met 3-1 en de Rotterdammers gingen al eerder onderuit in Sevilla. Toch wist Feyenoord zich na de midweekse domper in Kroatië zich goed te herpakken door met 0-1 te winnen bij Cambuur Leeuwarden en zo weer mee te draaien in de top van de Eredivisie.

PEC grootste verrassing

Vooralsnog is PEC Zwolle één van de grootste verrassingen dit seizoen. Het verloor vooralsnog alleen uit bij Go Ahead Eagles en is thuis nog ongeslagen. Met aanvallend en ambitieus voetbal pakte PEC drie weken geleden zelfs een punt bij Ajax door met 0-0 gelijk te spelen. De supporters leven sinds het winnen van de KNVB Beker ten koste van Ajax vorig seizoen een droom en wordt trainer Ron Jans op handen gedragen in de Overijsselse hoofdstad. Het team is dus vol zelfvertrouwen en loeren op een stunt bij Feyenoord. Tijdens de laatste ontmoeting ging Feyenoord er in eigen huis met de drie punten vandoor.

Beide ploegen moeten wel enkele belangrijkere spelers missen aanstaande zaterdag. Bij Feyenoord is Lex Immers door een lichte hamstringblessure niet inzetbaar. Aan de kant van PEC Zwolle moeten Mustafa Saymak en Wout Brama hopen dat ze de wedstrijd tegen Feyenoord weer fit zijn. Saymak heeft nog last van een scheurtje in de lies en Wout Brama kampt nog met een blessure aan zijn bovenbeen. De wedstrijd staat om 19.45 uur gepland onder leiding van Pieter Vink.