FC Groningen – AZ. De Noord-Hollandse clash tussen Ajax en AZ leverde voor de Alkmaarders afgelopen donderdag het gewenste resultaat op. De ploeg van trainer John van den Brom profiteerde optimaal van de overtalsituatie en reist daardoor met vertrouwen af naar het Hoge Noorden.

FC Groningen – AZ

AZ kende een moeilijke eerste helft in de Amsterdam ArenA, maar nadat notabene ex-speler Niklas Moisander met een zwaar bestrafte rode kaart naar de kant moest, kantelde het duel. De bezoekers uit Alkmaar roken bloed en sloegen via Aron Johannsson uiteindelijk keihard toe. Voor AZ was het alweer de vierde keer op een rij dat het ongeslagen bleef in Eredivisie-verband. De ploeg bezet na de zege nog altijd de vijfde plaats, maar het onderlinge verschil met nummer drie PEC Zwolle is slechts twee punten. Uitzicht op de Europa League is er dus nog altijd voor de Noord-Hollanders.

FC Groningen heeft Rusnák binnen de gelederen

Om dat uitzicht te behouden moet er vanmiddag wel gewonnen worden van FC Groningen. En dat is geen gemakkelijke opgave. De Noorderlingen verkeren in goeden doen, al zal het doordeweekse 2-2 gelijkspel bij laagvlieger Heracles Almelo voor ontevredenheid hebben gezorgd in het Groningse kamp. Maar met de huidige achtste plaats kan trainer Erwin van de Looi vooralsnog terugkijken op een verdienstelijk seizoen. Bovendien slaagde Groningen er tijdens de afgelopen transferperiode in om een goede speler aan te trekken.

Albert Rusnák, voormalig speler van Manchester City, verbond zijn toekomst aan Groningen. De middenvelder maakte in de eerste seizoenshelft furore in het shirt van SC Cambuur, maar is tegenwoordig te bewonderen in het groen-wit. Afgelopen week toonde de middenvelder direct zijn klasse. In het met 2-0 gewonnen thuisduel met Go Ahead Eagles schoot Rusnák de bal van een meter of dertig stijf in de kruising achter doelman Mickey van der Hart. Er leek enig fortuin plaats te hebben gevonden, maar Rusnák beweerde na afloop zelf tegenover FOX Sports dat hij zijn doelpunt wel degelijk bewust had gemaakt. Kijken of de spelmaker ook tegen AZ de hoofdrol weer op zich kan eisen.

FC Groningen – AZ begint vandaag om 16:45 uur in het Euroborg stadion.