Ajax – Heerenveen. Na de interlandonderbreking hervat landskampioen Ajax het seizoen met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers moeten winnen om koploper PSV niet uit het oog te verliezen.

De laatste competitiewedstrijd van Ajax zal trainer Frank de Boer vertrouwen hebben gegeven. In Leeuwarden speelden de hoofdstedelingen een van hun beste wedstrijden van het seizoen. Bovendien liet spits Arkadiusz Milik zich tijdens de 2-4 overwinning op SC Cambuur zich van zijn beste kant zien. Met twee doelpunten onderstreepte de Poolse spits zijn uitstekende vorm. Kolbeinn Sigthorsson lijkt daardoor definitief veroordeeld tot een plaats op de reservebank. Ook bij het nationale elftal van Polen was de spits in de laatste wedstrijden trefzeker.

Sinkgraven in beeld bij Ajax

Tegen Heerenveen zal De Boer zondag op één speler in het speciaal letten. Daley Sinkgraven is dit seizoen definitief doorgebroken bij Heerenveen en geldt als een van de grootste talenten die er op dit moment in de Eredivisie rondloopt. Ajax toonde in een eerder stadium al serieuze belangstelling in de middenvelder en de kans is aanwezig dat de Amsterdammers zich in de winterstop opnieuw in Friesland melden. Sinkgraven liet zelf al weten graag naar de regerend landskampioen te willen overstappen, al zal Ajax wel een fiks geldbedrag op tafel moeten leggen voor de spelmaker.

Voor Heerenveen is het alweer een tijdje geleden dat er drie punten konden worden bijgeschreven. De laatste overwinning dateert van 28 september, toen PSV in eigen huis met 1-0 werd verslagen. Daarna volgden drie gelijke spelen tegen respectievelijk SC Cambuur, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles en een nederlaag tegen FC Twente. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges is daardoor afgezakt naar de zevende plaats. Vorig seizoen eindigde het duel tussen Ajax en Heerenveen in Amsterdam in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Met drie doelpunten was Lasse Schöne (voormalig Heerenveen) destijds de grote man.

De wedstrijd in de Amsterdam ArenA begint zaterdagavond om 20:45 uur.