Ajax – FC Groningen. Eindelijk. Eindelijk. Eindelijk. De winterstop is ten einde. En dat betekent dat de Eredivisie weer verder gaat. En dat met een lekker programma dit weekeinde. Ajax neemt het bijvoorbeeld op tegen FC Groningen. Vanavond, thuis in de eigen Amsterdam Arena. Ajax is al vier keer op rij kampioen van Nederland, en dat ieder jaar met een achterstand op de koploper in de winterstop. Net zoals nu. De ploeg van Frank de Boer staat op het moment twee punten achter op PSV, dus moet alle zeilen bijzetten om de vijfde schaal op rij in Amsterdam te houden.

Ajax – FC Groningen

Het speelt dus tegen FC Groningen. Het team van Van der Looi begon sterk aan het seizoen, maar nu loopt het wat minder. Van de laatste vijf wedstrijden werd twee keer gewonnen. Daarnaast speelde het drie keer gelijk. Waaronder de laatste wedstrijd, uit bij hekkensluiter FC Dordrecht. Het kan en moet dus beter voor de noordelingen. Met spelers als Chery, De Leeuw en een goed keepende Sergio Padt is er kwaliteit in het team. Er zijn overigens geen grote aankopen gedaan door FC Groningen.

Bij Ajax ook niet echt, maar wel een keeper die ze hebben opgepikt bij FC Barcelona. De Kameroener André Anana is pas achttien jaar, maar een groot talent die Ajax heeft binnengesleept. Ondanks zijn komst blijft Jasper Cillessen eerste keeper voor Frank de Boer. Bij Ajax gaat het wel goed. De selectie is net terug van een trainingskamp in Qatar, waar het Schalke 04 tijdens een oefenpot wist te verslaan. Voor de winterstop liep het ook aardig, maar moet het beter om uiteindelijk als kampioen gekroond te worden. Van de laatste vijf wedstrijden werden er maar liefst vier gewonnen. Alleen tegen Vitesse in de beker kreeg het een oorwassing. Verder was het APOEL in de Champions League, FC Utrecht, Excelsior en Schalke die er dus aan moesten geloven. Die wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Tegen Groningen zijn de Amsterdammers dus de grote favoriet, maar makkelijk zal het niet worden. De laatste ontmoeting werd gewonnen door Groningen, in de eigen Euroborg. Een interessant duel dus, zo net na de winterstop.

Ajax – FC Groningen zal worden afgetrapt om 20.00 uur.