Vitesse – FC Twente. Wat is er met Vitesse aan de hand? De ploeg van trainer Peter Bosz draait voor geen meter en kwam in de laatste vier competitiewedstrijden niet meer tot een overwinning. Vanmiddag wacht er met FC Twente opnieuw een zware tegenstander in het Gelredome.

Het verhaal van Vitesse is een terugkerende. De Arnhemmers spelen vaak redelijk verzorgd voetbal, maar slagen er te weinig in om hun kansen te benutten. Daarbij oogt het verdedigend vaak zwak en beleeft doelman Piet Velthuizen niet zijn beste seizoen in zijn carrière. Gevolg: de Arnhemmers krijgen te veel doelpunten tegen en verliezen daardoor te veel dure punten. Inmiddels is Vitesse terug te vinden op de elfde plaats, met slechts drie punten meer dan nummer vijftien ADO Den Haag.

Vitesse mist passie en beleving

Toen aanvoerder Jan-Arie van der Heijden vorige week na het 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles niet de vinger op de zere plek wist te leggen, schoot analist Gert-Jan Verbeek uit zijn slof. De oud-trainer van onder meer Heracles Almelo en AZ verweet de Arnhemmers te weinig passie en beleving op het veld. Mogelijk heeft Verbeek daar een punt, want met afdankertjes van Chelsea en een opengetrokken blik buitenlanders beschikt Vitesse eigenlijk over een vreemdelingenlegioen. Hoewel de resultaten momenteel belabberd zijn, lijkt trainer Bosz niet te hoeven vrezen voor zijn baan. De clubleiding van Vitesse is tevreden over de coach.

Tegenstander Twente hoopt zich vanmiddag in het Gelredome te revancheren voor de verrassende nederlaag van vorige week tegen FC Groningen (1-2). De verliespartij kwam ook als een klap aan bij trainer Alfred Schreuder, die zijn ploeg de laatste weken juist steeds sterker zag worden met drie overwinningen op een rij. De oorzaak van de nederlaag lag voor een gedeelte echter ook bij Nick Marsman, de sluitpost van Twente. Marsman blunderde bij een vrije trap van Tjaronn Chery en droeg zodoende onbewust bij aan de nederlaag van zijn ploeg. Het was niet de eerste keer dat de doelman zich dit seizoen liet verrassen en het Twentse publiek trakteerde hem dan ook op een fluitconcert.