Eredivisie transfernieuws. Halverwege augustus zijn veel clubs nog bezig om zich te versterken voor komend seizoen. De traditionele top-drie in Nederland lijkt uitgewinkeld te zijn, nu de belangrijkste krachten binnenboord lijken te blijven.

Met name Feyenoord baarde deze zomer opzien door ervaren krachten als Dirk Kuyt, Marko Vejinovic, Jan-Arie van der Heijden, Eljero Elia, Michiel Kramer en Eric Botteghin binnen te hengelen. Daar tegenover stond wel het vertrek van Jordy Clasie naar Southampton, maar écht opzienbarend nieuws was er vervolgens niet meer. Vorige week werd bekend dat Luke Wilkshire het Rotterdamse schip verlaat, maar de Australiër zal niet bepaald gemist worden. Vooral omdat hij vaker langs de zijlijn stond dan in het veld en zelden een goede indruk wist te maken. Trainer Giovanni van Bronckhorst maakt er geen geheim van dat hij deze transferperiode nog graag een rechtsback zou toevoegen aan zijn selectie.

Transfernieuws: Cissé mogelijk terug in Eredivisie voor ADO

De ploeg die momenteel het vaakst in het binnenlandse nieuws komt, is ADO Den Haag. De club versterkte zich tot dusver met opvallende namen als Edouard Duplan, Ruben Schaken en Mike Havenaar, maar pakte wel al vier punten uit de eerste twee wedstrijden. Qua aankopen komt er deze zomer mogelijk nog wat bij. Ook Sekou Cissé wordt namelijk in verband gebracht met de residentieclub. Cissé speelde vorig seizoen nog voor Racing Genk, maar heeft inmiddels van de Belgische club te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Cissé staat naar verluidt open voor een terugkeer naar de Nederlandse Eredivisie.

Cambuur valt op

Ook AZ versterkt zich deze zomer mogelijk nog. Met de verkoop van onder meer Aron Johansson (Werder Bremen), Nemanja Gudelj (Ajax) en Steven Berghuis (Watford) leverde de ploeg van trainer John van den Brom wat kwaliteit in, maar mogelijk komen daar in de komende weken nog vervangers voor. Excelsior dreigt ondertussen Sander Fischer te verliezen aan SC Cambuur. De verdediger heeft een ijzersterk seizoen in Kralingen achter de rug en weet zich in de belangstelling van de Friese club. Fischer hoeft echter niet per se te vertrekken bij Excelsior en wacht de onderhandelingen tussen beide partijen rustig af. Eerder deze week verkocht Cambuur verdediger en vaste kracht Etienne Reijnen. De verdediger stapte over naar FC Groningen, dat met onder meer Albert Rusnak al een oud-speler van SC Cambuur tot zijn beschikking heeft.

De clubs in de Eredivisie hebben nog twee weken om zich te versterken met nieuw bloed. Op 31 augustus sluit de transfermarkt officieel.