Theo Janssen heeft de strijd tegen zijn lichaam verloren. De middenvelder van Vitesse is het revalideren zat en besluit met pensioen te gaan. De afgelopen weken probeerde Janssen te herstellen van een kapotte meniscus.

De begaafde middenvelder heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld voor Vitesse. In oktober 2013 scheurde hij een kruisband in de knie. Voor het herstel werd gerekend op ongeveer een half jaar. Eind januari was Janssen echter al op weg naar een terugkeer op de Nederlandse voetbalvelden. Hij kreeg het groene licht om weer mee te trainen met de selectie. Al vrij snel sloeg het noodlot toe en trad de meniscusblessure op.

Een nieuwe operatie bleek noodzakelijk. Er werd een stukje van de buitenmeniscus verwijderd. Een comeback in het huidige seizoen was vervolgens onmogelijk. De 32-jarige oud-international sprak begin februari zijn twijfels uit over de voortzetting van zijn loopbaan. Al zijn hoop had hij gevestigd op meespelen in de slotfase van de competitie. “Op dit moment is mijn motivatie naar een absolute nulgrens gezakt”, zei hij destijds.

Het bleken geen holle woorden te zijn, want per direct bergt hij de kicksen definitief op. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 6 oktober, toen Feyenoord op bezoek kwam in de Gelredome. Voortaan werkt Janssen voor Vitesse als scout en specialistentrainer.

In 2010 werd Janssen met FC Twente kampioen van Nederland. Twee jaar later mocht hij wederom de schaal in ontvangst nemen, toen als speler van Ajax. In 2011 ontving hij de Gouden Schoen.