PSV – sc Heerenveen. De Nederlandse voetballiefhebber kijkt nu al uit naar 20 maart. Het lijkt erop dat dan de Eredivisie beslist zal worden. Ajax komt namelijk op bezoek bij PSV, de huidige koploper. De Amsterdammers volgen op één punt. Toch moeten beide ploegen eerst aankomend weekeinde winnen. PSV speelt vanavond tegen het sc Heerenveen van Foppe de Haan.

PSV – sc Heerenveen

En wil je kampioen worden, dan moet je ook de wedstrijden tegen op papier mindere ploegen winnen. PSV zal dus geen fouten moeten maken in aanloop naar de topper tegen Ajax. Ook gezien het Champions League duel tegen Atletico Madrid er nog eens even tussendoor komt. Dinsdag spelen de Eindhovenaren in de Spaanse hoofdstad.

PSV is dit seizoen niet te stuiten en verloor in eigen huis nog geen een keer dit seizoen. En Heerenveen heeft het in Eindhoven altijd lastig. Maar liefst 15 van de laatste 23 wedstrijden in het Philips Stadion gingen verloren. Een lastige klus wacht dus voor de Friezen. En al helemaal als je bedenkt dat aanvoerder Joey van der Berg geschorst is vanwege een rode kaart tegen FC Utrecht. Daarnaast bleek gisteren dat het seizoen van Van Anholt voorbij is vanwege een zware hamstringblessure.

PSV is dan wel in kampioenvorm, als je kijkt naar de onderlinge wedstrijden is er nog heel wat mogelijk voor Heerenveen. Heerenveen won er twee en dat is er maar liefst een maar dan PSV. De andere twee eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Wedden op PSV – sc Heerenveen

De bookmakers zijn ondanks dat duidelijk in hun oordeel. Neem 888sport. Voor een winnend PSV krijg je maar 1.25 per ingezette euro. De quotering voor een Friese driepunter is maar liefst 10.50. Een gelijkspel is goed voor 6.30.