PSV – PEC Zwolle. Nog eenmaal moet PSV laten zien dat het kampioenswaardig is. De Eindhovenaren hebben een veelbewogen week achter de rug, waarin het teleurstelde tegen Roda JC Kerkrade (1-1), maar opleefde in de KNVB Beker.

De ploeg van trainer Phillip Cocu kende woensdag op bezoek bij Heracles Almelo de nodige problemen. Zo moest PSV kort na rust verder met tien man, nadat doelman Remko Pasveer een rode kaart had ontvangen. Uit de daaropvolgende strafschop kwam Heracles op een 2-1 voorsprong, waardoor uitschakeling dreigde. PSV rechtte echter de rug. Een blunder van Heracles-doelman Bram Castro en een fraaie treffer van Jürgen Locadia zorgden ervoor dat de Eindhovenaren zich alsnog plaatste voor de kwartfinale van de beker.

PSV – PEC Zwolle

Komend weekend wacht de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. En dat is geen eenvoudige, want PEC Zwolle komt op bezoek in Noord-Brabant. De ploeg van trainer Ron Jans staat op een keurige zevende plaats in de Eredivisie en is slechts twee punten verwijderd van plek vier. Jans slaagt er daardoor opnieuw in om zijn ploeg om de subtopplaatsen in Nederland mee te laten spelen en dat is bijzonder knap. Afgelopen weekend werd er nog keurig met 2-1 gewonnen van AZ, dat normaliter ook tot een van de betere ploeg van Nederland behoort.

PEC Zwolle geen makkie voor PSV

PSV heeft het de laatste jaren niet makkelijk met PEC. De Overijsselse club ging vorig jaar weliswaar met 3-1 onderuit in het Philips Stadion, maar wist in de twee seizoenen daarvoor ongeslagen te blijven in Eindhoven. In januari 2013 werd het 1-3 voor PEC, waarna de ploeg PSV een jaar later op 1-1 wist te houden. Ook in Zwolle behaalt het team van Jans vaak goede resultaten tegen de regerend landskampioen. Zo werd het in september vorig jaar 3-1 in het IJsseldeltastadion.

Bij PSV verlengde trainer Cocu deze week zijn contract tot medio 2019. “Wij zijn aan een bepaald traject begonnen. Een traject met een mooie visie, dat ook een mooie ontwikkeling doormaakt. Toch zit er nog veel rek in dat traject, in de club en in mezelf. Ik wil de ingezette lijn graag doortrekken”, lichtte de keuzeheer zijn beslissing toe op de clubwebsite.

Wedden op PSV – PEC

Wil jij inzetten op de wedstrijd PSV – PEC Zwolle? Dat kan! Bij 888sport is PSV (1.22) de grote favoriet. Een gelijkspel staat op 6.70 en een stunt van PEC op liefst 12.00! Beide ploegen scoren dit seizoen veel in de Eredivisie. Daarom kan het interessant zijn om in te zetten op de weddenschap ‘Both teams to score’, die genoteerd staat op een interessante quotering van 1.81. Is dit niet het geval? Dan levert iedere ingezette euro je 1.97 op.