PSV – PEC Zwolle. Voor het eerst sinds 2008 wordt PSV weer kampioen van Nederland, daar is iedereen wel over uit. De ploeg van trainer Phillip Cocu kan de landstitel dit weekend al veiligstellen wanneer het zelf wint van PEC Zwolle en Ajax verliest op bezoek bij Heracles Almelo.

Het Philips Stadion zit vanavond dan ook bomvol. Even was er nog twijfel, maar na de 5-0 uitzege van vorige week bij FC Twente is heel Nederland het erover eens: PSV wordt kampioen. Mochten de Eindhovenaren dit weekend al de titel pakken, dan zullen ze nog even moeten wachten op de huldiging. De gemeente Eindhoven heeft in samenspraak met de club en Brabantse politie besloten dat de festiviteiten pas op zondag 19 april zullen plaatsvinden. De befaamde ‘platte kar’ zal die dag zeker niet ontbreken.

PSV gewaarschuwd voor PEC

Toch moet niet vergeten worden dat PSV vanavond een lastige tegenstander treft. PEC staat knap zesde in de Eredivisie en wist zich dinsdag bovendien voor de tweede keer op een rij te plaatsen voor de bekerfinale. De ploeg van trainer Ron Jans was doordeweeks na strafschoppen te sterk voor FC Twente, nadat de wedstrijd in de reguliere speeltijd geen winnaar kende (1-1). PEC, dat vorig jaar de KNVB Beker won door met liefst 5-1 te winnen van Ajax, neemt het in de eindstrijd ditmaal op tegen FC Groningen, dat Excelsior versloeg (3-0).

PSV – PEC Zwolle

Bovendien is het voor PSV lang geleden dat het thuis voor het laatst van PEC won, namelijk in 2004. Vorig seizoen eindigde het duel in Eindhoven in een 1-1 gelijkspel, terwijl de Overijsselse club het jaar daarvoor zelfs met 1-3 aan het langste eind trok. Bovendien toonde PEC eerder dit seizoen al aan dat het van PSV kan winnen. In het IJsseldeltastadion werd het in het begin van het seizoen liefst 3-1 voor de ploeg van Jans. Daar was destijds helemaal niets op af te dingen. Onderschatting door PSV is dus zeker niet op zijn plaats.

De wedstrijd PSV – PEC Zwolle begint vanavond om 20:00 uur in het Philips Stadion. Dan kan PSV de volgende stap richting de landstitel zetten.