PSV – FC Utrecht. Met veel zelfvertrouwen start PSV vanavond 20:45 uur aan het bekerduel met FC Utrecht. De Eindhovenaren wonnen de laatste twee officiële duels en spoelden daarmee de kater van de competitienederlaag tegen PEC Zwolle weg.

Na zes speelronden staat PSV trots bovenaan in de Eredivisie en dat doet het tot dusver op overtuigende wijze. De Eindhovenaren wonnen vorige week met 4-0 van SC Cambuur en verstevigden daarmee hun koppositie. Goed nieuws voor de ploeg van trainer Phillip Cocu is de huidige vorm van Luuk de Jong. De spits flopte bij zijn twee vorige clubs Borussia Mönchengladbach en Newcastle United en kende ook in Noord-Brabant een moeilijke start. In de laatste duels met Estoril en SC Cambuur kwam ‘Luukinho’ echter twee keer tot scoren en ook het spel van de Achterhoeker is de laatste weken steeds overtuigender.

Narsingh terug in PSV-elftal

De vorm van Luuk de Jong betekent voor Jürgen Locadia dat hij moet uitwijken naar de linksbuitenpositie. Bij afwezigheid van de lang geblesseerde sterspeler Memphis Depay heeft Cocu voor die positie een probleem. De rechterkant van de Eindhovense aanval wordt voorlopig ingevuld door Luciano Narsingh. De Oranje-international moest het grootste gedeelte van vorig seizoen missen door een zware knieblessure, maar heeft zich inmiddels teruggeknokt bij PSV. Cocu geeft Narsingh voorlopig de voorkeur boven Florian Jozefzoon, die voornamelijk genoegen moet nemen met een rol als invaller. Deze week kreeg PSV wel slecht nieuws over Oscar Hiljemark, die vanwege een kruisbandblessure ongeveer vier maanden aan de kant staat.

De middenvelder zat echter vaker op de bank dan dat hij speelde. Tegenstander FC Utrecht won in de eerdere 21 ontmoetingen in het Philips Stadion nog nooit in Eindhoven en zal dan ook zonder al te veel vertrouwen naar Eindhoven afreizen. Toch is er reden voor optimisme in de Domstad. Utrecht won vorige week namelijk met 1-0 van FC Groningen en klom zodoende naar een verdienstelijke zevende plaats in de Eredivisie. Trainer Robbie Alflen zag bovendien de teruggekeerde Ruud Boymans gelijk trefzeker zijn voor Utrecht. Met de van Willem II overgekomen spits heeft Utrecht weer een echte spits tot zijn beschikking.