Eredivisie. Woensdagavond beginnen de play-offs met als inzet een ticket voor de Europa League.

Heerenveen ontvangt om 18:30 uur FC Utrecht en om 20:45 uur speelt Groningen thuis tegen AZ. Op zaterdag volgen in omgekeerde volgorde de returns.

Heerenveen – FC Utrecht

Vier ploegen, een ticket. Feyenoord is als landskampioen direct geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, Ajax stroomt in de derde kwalificatieronde van de CL in en PSV begint in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Bekerwinnaar Vitesse is verzekerd van de groepsfase in de Europa League. Blijft over een startbewijs voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League.

Heerenveen en Utrecht bijten het spits af en FC Utrecht geldt na de fraaie vierde plaats in de Eredivisie als favoriet om een ronde verder te komen. Maar zullen de Domstedelingen ook al in de uitwedstrijd een beslissend gaatje slaan? In het reguliere seizoen speelde Heerenveen thuis met 1-1 gelijk tegen Utrecht, waarna in februari dit jaar Utrecht wel thuis toesloeg met 1-0. De laatste zes onderlinge duels in het Abe Lenstra Stadion leverden drie zeges op voor Utrecht en twee voor de thuisploeg (totale doelsaldo 11-13).

Sterke competitie afsluiting FC Utrecht

Feit is dat Utrecht de competitie zeer sterk afsloot met zeven zeges in de afsluitende acht speelronden. Die reeks leverde een doelsaldo op van zestien voor en vijf tegen. Heerenveen deed het met zes punten uit de laatste zes duels zwak en maakte er vooral uit een potje van door zes keer op rij te verliezen. Dat maakt het extra cruciaal om de uitgangspositie sterk te houden.

Groningen – AZ

Ook dit duo hield elkaar de laatste zes ontmoetingen in evenwicht met elk twee zeges en twee gelijke spelen. Maar de reis van Alkmaar naar Groningen bleek wat lastig te verteren voor AZ, want Groningen won thuis vier van de laatste zes confrontaties en verloor er maar een (saldo 12-6). FC Groningen eindigde sterk met dertien punten uit de zes slotrondes, AZ haalde er in die periode maar zeven en ging afgelopen weekend zelfs onderuit tegen NEC (2-1).

Wedden op Eredivisie Play-offs

Heerenveen staat op @2.60, gelijkspel op @3.40 en Utrecht op @2.60 bij 888sport. Heerenveen zal vermoedelijk op de nul spelen gezien de belabberde uitprestaties van de vorige weken. We tippen minder dan 2,5 goals op @2.02. Groningen staat thuis op @2.65, gelijkspel noteert @3.45 en AZ @2.50.

Programma Eredivisie play-offs

18:30 Heerenveen – FC Utrecht
20:45 FC Groningen – AZ