Vrijdag om 20:00 uur treden PEC Zwolle en FC Groningen aan in de enige wedstrijd in de Eredivisie van de avond. PEC staat negende, Groningen achtste. Slechts één punt scheidt de clubs.

Eén punt scheidt PEC Zwolle en FC Groningen

PEC Zwolle is uiteraard in jubelstemming na het bereiken van de finale van de KNVB Beker. Daarnaast is PEC in de Eredivisie al vijf thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Sinds de club vorig seizoen terugkeerde in de hoogste divisie van Nederland, spelede het driemaal tegen de Groningers. De gasten uit het noorden haalden in die drie duels zeven punten en Zwolle slechts één. Veel doelpunten vielen er in die duels niet: drie voor Groningen, eentje voor PEC Zwolle.

Trainer Erwin van de Looi mag niet in dug-out

Groningen moet het doen zonder middenvelder Nick van den Velden, die geveld is door ziekte. Trainer Erwin van de Looi heeft al een vervanger op het oog: “Als je kijkt naar hoe we willen spelen en de invulling van de positie op rechts is Krisztian Adorjan zijn logische vervanger.” Overigens wordt de trainer verbannen naar de tribunes. Hij wordt door de KNVB gestraft voor ongepaste verbale uitingen richting de arbiters in de wedstrijd tegen PSV.

FC Groningen geniet van flow

Groningen heeft de afgelopen twee duels verrast met de 3-1 thuis tegen Vitesse en de 2-3 uitzege op PSV. Verdediger Eric Botteghin is verheugd, want zijn club houdt zo zicht op deelname aan de play-offs. “Hoewel het maar twee wedstrijden zijn, heb ik het gevoel dat we in een bepaalde flow zitten. Het waren natuurlijk niet de minste teams die we hebben verslagen en het heeft ons het nodige zelfvertrouwen gegeven. Hopelijk kunnen we de reeks doorzetten”, zegt Botteghin.

De Groningers hebben zich voorbereid op het kunstgras in Zwolle, door twee dagen te trainen op het kunstgras van VV Actief. Zwolle mist Diederik Boer, Leroy Labylle en Trent Sainsbury vanwege blessures. Bij Groningen is Giliano Wijnaldum geschorst.