PEC Zwolle – FC Groningen. Vandaag is het eindelijk zo ver. De dag waarop alle Groningen en Zwolle-fans lang op hebben zitten wachten: de finale van de KNVB beker. Wonder boven wonder is het vandaag PEC Zwolle die vandaag haar titel als bekerwinnaar verdedigt en laten we eerlijk wezen, wie had dat een paar jaar terug nou ooit verwacht? Naast het krijgen van de beker hebben de twee ploegen ook nog andere belangen bij het winnen van de finale. Het geeft namelijk recht tot het spelen van .

KNVB Beker finale: Groningen in vorm

Als je kijkt naar de vorm van de laatste weken, lijkt FC Groningen  vandaag in het voordeel. De ploeg van Erwin van de Looi is de laatste weken goed in vorm en won onder andere van naaste concurrenten Willem II en Cambuur Leeuwarden en is al zes wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie. PEC is daarentegen, sinds het behalen van de bekerfinale, beduidend minder gaan voetballen. Het won sindsdien geen enkele wedstrijd maar in de Eredivisie.

PEC Zwolle – FC Groningen: Alleen Van der Werff ontbreekt

Beiden ploegen hebben vandaag een vrijwel complete selectie. Van de Looi kan sinds enkele weken weer beschikken over spelers als Antonia en De Leeuw en kan daarmee zijn gedroomde opstelling op het veld zetten. Ron Jans is de laatste weken aan het zoeken naar een oplossing voor de schorsing van Van der Werff. In de wedstrijd tegen Heracles stelde hij Sainsbury op naast Broerse om die combinatie uit te testen maar de Australische verdediger liep als snel tegen een rode kaart aan. De kans is groot dat Broerse en Sainsbury vanavond weer het centrum van PEC vormen.

Vader Jans reikt eventueel beker uit

Naast de opstellingen is er vanavond een hoop om de ‘bekeruitreiker’ te doen geweest. Bij PEC Zwolle is de keuze gevallen op de vader van Ron Jans. Dries Jans speelde in zijn voetbalcarriere bijna tien jaar voor PEC en is enorm trots dat hij de prijs mag uitreiken. “Ik ben zeer vereerd de KNVB-beker uit te reiken bij een winstpartij van de Blauwvingers.” Zegt vader Jans op de website VI.nl. Mocht FC Groningen de beker winnen, deelt Erwin Koemande beker uit.

De KNVB-Beker wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen wordt vanavond om 18:00 afgewerkt in De Kuip, Rotterdam.