PEC Zwolle – Ajax. het in de Eredivisie over toppers gaat, dan heeft men het meestal over duels tussen Ajax, Feyenoord en PSV. Alleen de laatste jaren is PEC onder Ron Jans ook aardig gegroeid. Dat wil niet zeggen dat het nu Nederlandse top is, maar moeilijk maken doet PEC Zwolle het de ‘groten’ vaak wel. Vandaag spelen de Zwollenaren thuis tegen Ajax, dat het vaak lastig heeft tegen de ploeg van Ron Jans.

PEC Zwolle – Ajax

De Amsterdammers, onder leiding van Frank de Boer, staan met drie punten los op de eerste plek in de Eredivisie. Het spel is nog niet waar men in Amsterdam het heet van krijgt, maar winnen doet Ajax in de meeste gevallen wel. Afgelopen donderdag speelde het nog uit bij Celtic in de Europa League en nu zijn de Amsterdamse ogen dus weer gericht op het duel in Zwolle, waarbij de koppositie moet worden vastgehouden. Aartsrivaal Feyenoord staat immers maar drie punten achter op Ajax.

PEC Zwolle doet het dit seizoen niet slecht met een huidige zevende plek. Maar om nou te zeggen dat de formatie van Ron Jans in vorm is nu, is overbodig. Van de laatste vijf wedstrijden werd alleen die van vorig weekeinde winnend afgesloten. En dus is een stunt in eigen huis tegen Ajax niet verkeerd. Er werd namelijk verloren Vitesse, Utrecht en Groningen. Tegen Heracles eindige het in een gelijkspel.

Wedden op PEC Zwolle – Ajax

Ajax is vandaag dus wel de favoriet tegen het kwakkelende PEC. Mochten de Amsterdammers ook deze wedstrijd winnend afsluiten, dan heeft bookmaker 888sport een quotering van 1.67 klaarstaan. Als Zwolle de drie punten in eigen huis weet te houden na lange tijd, dan krijg je daar maar liefst 4.60 voor. Niet mis dus, ook gezien de laatste paar ontmoetingen. De laatste vijf duels tussen PEC en Ajax won Zwolle er twee en werd het drie keer gelijk. Mocht het vandaag weer gelijk worden, dan komt 888sport met een quotering van 3.75.

Bij Zwolle is Lars Veldwijk de spits. Mocht hij een goal maken dan is de quotering daarvoor 4.00 per ingezette euro. Als Stef Nijland het net weet te raken, die wordt gezien als tweede spits, krijg je 5.00. Bij Ajax doen Anwar El Ghazi en Milik dan het beste als het gaat om het maken van een goal. Voor beide aanvallers staat een quotering van 2.60 mochten zijn scoren. Daarna komen Lasse Schone en Viktor Fischer met een quotering van respectievelijk 2.90 en 2.95.

Het duel PEC Zwolle – Ajax begint vanmiddag om 14.30 uur.

Programma Eredivisie zondag 29 november

12.00 uur: Vitesse – NEC
14.30 uur: PEC Zwolle – Ajax
14.30 uur: FC Groningen – ADO Den Haag
14.30 uur: FC Utrecht – Heracles Almelo
16.45 uur: PSV – AZ