PEC Zwolle – Ajax. PEC Zwolle is het een beetje kwijt. De veel geprezen ploeg van Ron Jans staat in de finale van de KNVB beker én op de zevende plek in de Eredivisie dus om te zeggen dat het slecht gaat, gaat ook een beetje ver maar wie de statistieken erbij pakt kan niet anders dan concluderen dat PEC in een vormdipje terecht is gekomen. Vandaag treft het Ajax, de ploeg die al wat langer met haar vorm sukkelt. Voor beiden valt er eigenlijk nog weinig te winnen in de laatste paar wedstrijden.

Ajax heeft aan één punt voldoende

Oké, dat is misschien niet helemaal waar. Ajax heeft namelijk nog een puntje nodig om de tweede plek veilig te stellen zodat het volgend jaar in ieder geval mag deelnemen aan de voorrondes van de Champions League. Ajax had dat vorige week kunnen doen maar wist in eigen huis niet te winnen van degradatiekandidaat NAC Breda. Voor PEC leek het seizoen eigenlijk al klaar. Iets waar Ron Jans tevreden mee was, aangezien hij zich dan met zijn ploeg op de bekerfinale kon concentreren. Echter, door de slechte recente resultaten moet PEC oppassen niet meer de zevende plek (die recht geeft op playoffs voor Europa League) weggeeft.

PEC versus FC Groningen KNVB Bekerfinale

Het is een ingewikkelde kwestie. PEC Zwolle speelt de bekerfinale tegen FC Groningen. Degene die die wedstrijd wint, mag sowieso de Europa League in. Mocht PEC die echter verliezen én het geeft de nog vier punten tellende voorsprong op Groningen in de eredivisie nog weg, kan het alsnog met lege handen komen te staan. Daarbij komen aardig wat personele problemen voor Ron Jans. Hij speelde de vorige wedstrijd namelijk met Sainsbury in het centrum omdat Van der Werf geschorst is voor de finale maar ook Sainsbury liep tegen een schorsing aan.

Nog één punt met B-ploegen

Voor Ajax is het minder spannend. Nog één puntje behalen in drie wedstrijden en de tweede plek is veilig. Frank de Boer kiest de laatste wedstrijden steevast voor jongens die nog weinig gespeeld hebben dit seizoen. Zo maakte Fischer onlangs zijn rentree en zal hij vandaag ook minuten gaan maken. Ook Niklas Moisander start in de basis, voor hem wordt een mooi afscheid geregeld na de laatste magere weken bij de Fin. Kobeinn Sigthorsson speelt ook, hij lijkt zich nog in de picture te mogen spelen van De Boer.

Opstelling PEC Zwolle – Ajax

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Warner Hahn; Bram van Polen, Thomas Lam, Joost Broerse, Bart van Hintum; Ben Rienstra, Mustafa Saymak; Jody Lukoki, Jesper Drost, Ryan Thomas; Tomás Necid

Opstelling Ajax:  Jasper Cillessen; Kenny Tete, Joël Veltman, Jaïro Riedewald, Nick Viergever; Davy Klaassen, Thulani Serero, Riechedly Bazoer; Anwar El Ghazi, Viktor Fischer, Lucas Andersen

De eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – Ajax begint vanmiddag om 14:30 uur in het IJsseldelta Stadion.