Ajax – NAC Breda. Wat maakt NAC Breda zichzelf het toch ontzettend moeilijk. Vorige week kon er een grote stap werden gezet richting het ontlopen van nacompetitie maar de ploeg van Robert Maaskant gaf een 2-0 voorsprong binnen een paar minuten uit handen. Hierdoor kwam NAC uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de hekkensluiter, FC Dordrecht, waardoor het voor een flinke opdracht staat. Vandaag neemt de ploeg het op tegen de nummer twee van de Eredivisie, Ajax, en dat doen ze zonder trainer Maaskant.

Ajax- NAC: Lastige opgave voor Maaskant

Robert Maaskant liet zich namelijk dusdanig gaan na de 2-2 van FC Dordrecht dat hij voor een wedstrijd geschorst werd. Maaskant sloeg de zijkant van de dug-out in en werd achteraf alsnog bestraft door de KNVB. Toch zal NAC tot nu toe nog maar weinig te klagen hebben over hun oefenmeester. Sinds de komst van Maaskant werden er namelijk veel meer punten gehaald dan aan het begin van het seizoen. Met name de laatste weken loopt het lekker bij NAC en zelfs het voetbal is bij vlagen leuk om naar te kijken. Van de vijf meest recente wedstrijd werd er maar een verloren en dat was uit bij Feyenoord. Toch wordt het nog billenknijpen voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt. Na Ajax speelt NAC namelijk nog tegen Heracles, AZ en FC Groningen. Met name de wedstrijd tegen Heracles zal een pittige worden, zij staan namelijk één punt boven de ploeg uit Breda.

Tighadouini uitblinker bij NAC

Maar eerst staat vanavond dus Ajax op het programma. De Ajacieden zijn op papier een stuk sterker dan NAC maar hebben eigenlijk niet veel meer om voor te spelen. PSV is er met de titel vandoor en aan de andere kant lijkt de voorsprong op Feyenoord onoverbrugbaar. Wanneer NAC dus met het mes tussen te tanden speelt, valt er misschien nog wel iets te halen. Spelers om op te letten zijn vanavond Demy de Zeeuw en Adnane Tighadouini. Met name die tweede naam is een van de grote revelaties van de Eredivisie. Voor een zwak presterend NAC maakte hij dit seizoen al 11 doelpunten. Een speler waarvoor mensen echt voor naar het stadion gaan. Bij Ajax zijn en Zimling afwezig door een blessure, NAC mist Koch en Falkenburg

Opstelling Ajax – NAC Breda

Opstelling Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald, Bazoer, Klaassen, Sinkgraven, El Ghazi, Sigthórsson, Andersen.

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Drost, Marcellis, Van der Weg; Sarpong, De Kamps, De Zeeuw, Naah; Tighadouini, Seuntjes

De wedstrijd Ajax – NAC begint om 14: 30 uur.