De voormalige international Mark van Bommel bereidt zich voor op een loopbaan als trainer. De vroegere speler van onder meer Fortuna Sittard, PSV, Barcelona en Bayern Munchen start na de zomer aan de cursus Coach Betaald Voetbal.

Mark van Bommel treft Ruud van Nistelrooy

De Limburger zal in de schoolbankjes een oude makker tegenkomen: Ruud van Nistelrooy. Aan het begin van de eeuw waren ze de blikvangers bij PSV en momenteel lopen ze stage bij de B1 van de Eindhovense club. Daarnaast is Van Bommel assistent-coach van Oranje onder de zeventien jaar. Na de zomer verschuift zijn stage wellicht naar het eerste van PSV.

“Voordat ik van AC Milan naar PSV kwam is hierover al gesproken”, legt hij uit. “Ik heb contact gehad met Marcel Brands en ik ben meer dan welkom bij PSV. Dat weet ik ook. Ik heb hier zeven jaar gespeeld. PSV is mijn club en zal dat blijven. Niets is mooier om dan bij PSV stage te lopen.”

Van Bommel is taalvaardig

Van Bommel lijkt in elk geval over de spreekvaardigheid te beschikken die een trainer in dit mediatijdperk nodig heeft. In 2010 ontving hij de Duidelijketaalprijs. Het Taalcentrum van de Vrije Universiteit oordeelde dat de voetballer ontspannen en assertief overkomt en zich in zijn uitspraken bewust toont van zijn publiek. Hij scoorde van de toenmalige Oranjespelers de meeste punten op de onderdelen spreektempo, intonatie, verstaanbaarheid en argumentatie.