KNVB Beker. Een teleurstellend seizoen kan vanavond in één klap worden vergeten voor FC Twente. Heel Enschede kijkt reikhalzend uit naar de ontmoeting met PEC Zwolle, in de halve finale van de KNVB Beker.

Twente staat er in de competitie beroerd voor, maar toch maakt de ploeg van trainer Alfred Schreuder nog kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal. Dan moet de KNVB Beker worden gewonnen. Daarvoor moeten nog twee wedstrijden tot een goed einde worden gebracht, te beginnen met die van vanavond tegen PEC. Dat Twente al weken reikhalzend uitkijkt naar het duel met de titelhouder, bleek afgelopen weekend al. Want hoewel Schreuder ontkent dat hij met een B-elftal aantrad tegen PSV, hield de oefenmeester wel degelijk enkele bepalende spelers op de reservebank.

Bekerwinnaar PEC Zwolle

PEC-verdediger Maikel van der Werff weet dat zijn ploeg vanavond een uitverkochte Grolsch Veste wacht. “Dat hebben ze zelf ook aangegeven. Dit is de wedstrijd van het seizoen. De beker is een redmiddel voor heel Twente”, liet Van der Werff weten aan RTV Oost. “Ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn. Ik zou ook niet weten waarom dat niet zo zou zijn. Ik verwacht een vlammende wedstrijd. Zij zullen volle bak gaan spelen, met het publiek erachter. De fans weten ook dat ze club moeten steunen.” Dat PEC zich heeft ontwikkeld tot echte cupfighter, bewees het vorig seizoen al. De ploeg van coach Ron Jans plaatste zich verrassend voor de eindstrijd in De Kuip, waarin het moest aantreden tegen landskampioen Ajax.

Meest memorabele wedstrijd PEC Zwolle

Het zou een van de meest memorabele wedstrijden worden in de geschiedenis van de Overijsselse club. De Amsterdammers werden in een kolkende Kuip met 5-1 van de mat geveegd, waardoor PEC tot verrassing van iedereen de bekerwinnaar werd van het seizoen 2013/14. Nog altijd lopen fans van PEC trots rond met een t-shirt waarop een teletekstpagina te zien is met de statistieken van die wedstrijd. Mocht PEC zich overigens niet plaatsen voor de finale, dan kan het mogelijk via de play-offs alsnog Europees voetbal bewerkstelligen. De ploeg van Jans staat er met de huidige zesde plaats uitstekend voor.

De KNVB Beker wedstrijd FC Twente – PEC Zwolle begint vanavond om 20:00 uur.