Ajax – Feyenoord. De Klassieker staat weer op het programma dit weekend. Twee keer per seizoen prediken de fans van de twee grote clubs dat de wedstrijd van het jaar weer op het programma staat. Qua sfeer zijn er maar weinig wedstrijden die kunnen tippen aan deze pot. Qua resultaat viel het de laatste edities nog weleens tegen, de ploegen berekenen de wedstrijd vaak omdat een verlies niet aan de orde is; niet verliezen lijkt het belangrijkste. Voor Feyenoord @5.00 is het deze editie echter alles of niets, zeker voor de fans. Die kunnen het niet meer aanzien hoe hun ploeg week in week uit verliest van matige ploegen. Kan Ajax @1.70 de ommekeer betekenen?

Ajax – Feyenoord

Misschien is de ommekeer al wel geweest. Hoewel de wedstrijd in de beker tegen Roda JC zeker niet van hoog niveau was, kan de overwinning –na verlenging- misschien wel de goede sfeer terugbrengen in Rotterdam. Tegen Roda stuurde Van Bronckhorst zijn mannen in een 5-3-2 formatie het veld op. De vraag is of hij dit tegen de met drie aanvallers spelende Amsterdammers ook gaat doen. Als het aan Feyenoord verdediger Sven van Beek ligt wel. “ De organisatie stond de afgelopen wedstrijden niet goed, tegen Roda stond het weer een stuk beter. Ik denk dat we tegen Ajax ook weer met vijf verdedigers gaan spelen,” aldus de 21-jarige centrale verdediger die onlangs nog zijn plek in de basis kwijtraakte.

Spel Ajax moet en kan beter

Ajax kan waarschijnlijk weer beschikken over aanvoerder Davy Klaassen. De aanvallende middenvelder lag er een hele poos uit door een vervelende blessure. “Het ziet er rooskleurig uit”, aldus Frank de Boer, die ook snapt dat het spel een stuk beter kan en moet. “Ik begrijp de kritiek op ons. We moeten zorgen dat we het goede gevoel van voor de winterstop weer terugkrijgen. Ik denk dat we drie punten gaan pakken tegen Feyenoord als we met de juiste passie en overtuiging spelen.”

De Klassieker Ajax – Feyenoord vangt vanmiddag aan om 12:30 in de Amsterdam ArenA.