Heracles – PSV. Met een geweldige boost aan zelfvertrouwen zal PSV zaterdagavond aan de aftrap verschijnen in Almelo. De Eindhovenaren wonnen doordeweeks verrassend van Manchester United (2-1) en moeten het nu in het vernieuwde stadion in Almelo opnemen tegen Heracles.

PSV moet op zijn hoede zijn

Hoewel Heracles kwalitatief gezien natuurlijk minder sterk is dan United, zal PSV toch op zijn hoede moeten zijn. De ploeg van trainer John Stegeman is namelijk prima aan het nieuwe seizoen begonnen. Dankzij vier overwinningen in vijf duels staat Heracles op een verdienstelijke tweede plaats, met slechts een punt minder dan koploper Ajax. Bovendien blijkt het nieuwe stadion de Almeloërs een boost te geven, want thuis is Heracles nog ongeslagen. Zo werden NEC (3-0) en FC Twente (2-0) op overtuigende wijze aan de zegekar gebonden.

“Heracles is goed begonnen aan het seizoen”, weet ook PSV-spits Luuk de Jong in gesprek met Omroep Brabant. “Ze staan tweede en zijn goed bezig. Dus daar moeten we zeker weer aan de bak. Het sfeertje zal anders zijn dan tegen Manchester United, maar het is weer gewoon een wedstrijd waar we weer moeten staan. We hebben een goede teamprestatie neergezet. Iedereen heeft keihard gewerkt. Dat zal tegen Heracles weer moeten, want als we dat op kunnen brengen kunnen we heel veel tegenstanders verslaan.”

Heracles – PSV, Eindhovenaren groot favoriet

PSV zal natuurlijk als favoriet beginnen in Almelo. De Eindhovenaren verrasten dinsdag vriend en vijand door Manchester United in eigen huis met 2-1 te kloppen in de Champions League. De ploeg van Phillip Cocu lijkt de laatste weken sowieso sterker te worden, want na een moeizaam begin (twee gelijke spelen tegen ADO Den Haag en sc Heerenveen) begint PSV de zeges aaneen te rijgen. Zo werd SC Cambuur vorige week nog met liefst 0-6 verslagen in Leeuwarden. De achterstand op koploper Ajax is daardoor geslonken tot twee punten. PSV doet dus weer volop mee om de titel.

Oud-Heracles-speler Everton Ramos da Silva hoopt dat Heracles voor een stunt kan zorgen tegen PSV. De aanvaller, die nu actief is in China, denkt dat het nieuwe stadion zijn oude club een enorme boost kan geven. “Ik hoop dat die jongens winnen. Ik weet nog hoe het was toen ik kwam: vechten tegen degradatie. Daarna heb ik dat zelf nooit meer meegemaakt met Heracles Almelo, zo goed ging het. Wel was ik blij dat het vorig seizoen goed afliep. Ik was er wel even bang voor. Maar dat hoef ik dit seizoen niet te zijn”, laat hij weten op de clubwebsite.