Zondagmiddag 14:30 uur trappen Feyenoord en RKC af voor hun 31e wedstrijd in de Eredivisie. De Rotterdammers staan tweede, RKC Waalwijk verkeert in gevaar op de zestiende plaats.

Feyenoord heeft in de vorige zes duels 13 punten verzameld, RKC komt uit op het schamele aantal van 4 en een doelsaldo van -8. Daarnaast won Feyenoord drie van de vorige zes onderlinge wedstrijden en verloor het er eentje, terwijl de club vier van de vorige zes thuiswedstrijden tegen RKC won en geen enkele keer verloor. In die zes thuiswedstrijden is het doelsaldo 14-3.

Ronald Koeman passeert Bruno Martins Indi en Ruben Schaken

Doordeweeks wonnen de Rotterdammers uit tegen Heracles met 1-2. Trainer Ronald Koeman lijkt de basisopstelling op vier plekken te wijzigen. Bruno Martins Indi, Ruben Schaken, Tonny Vilhena en Mitchell te Vrede worden bedankt voor hun diensten en scheppen zo ruimte voor Miquel Nelom, Wesley Verhoek, Ruud Vormer en Graziano Pellè. Laatstgenoemde heeft zijn schorsing uitgezeten.

Graziano Pelle keert terug

Zeg je Feyenoord, dan zeg je Pelle. De Italiaan is het gezicht van de huidige selectie geworden. Opvallend genoeg won zijn werkgever echter alle duels die het de afgelopen weken zonder hem moest spelen. Toch neemt Koeman de Italiaan van harte weer op in de selectie. “Mensen riepen dat wij niets meer zouden zijn zonder Pelllè. De groep heeft bewezen dat we ook zonder hem goed kunnen zijn, als we de juiste focus, concentratie en scherpte hebben”, merkt Koeman. “Maar met Pellè zijn we natuurlijk altijd sterker. Graziano heeft zich prima opgesteld in de periode dat hij geschorst was. Hij heeft goed getraind en is binnenskamers bezig geweest met de groep.”

Erwin Koeman zoekt zeven punten

Erwin Koeman, broer van Ronald en trainer van RKC, heeft een helder doel voor ogen. “We hebben nog minimaal zeven punten nodig om een kans te maken er rechtstreeks in te blijven. Dat zijn twee overwinningen een een gelijkspel op vier wedstrijden.” Over de ploeg van zijn broer zegt hij: “Feyenoord heeft zich thuis één keer laten verrassen door Heracles. Dat zal in de Kuip niet snel meer gebeuren. Maar zoals in elke wedstrijd krijgen we kansen. Daar zullen we heel zorgvuldig mee om moeten gaan.”

Feyenoord is in 29 van zijn 32 vorige thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen. Ook heeft de club vier duels op rij minstens twee treffers gemaakt.