Feyenoord – PSV. De landstitel lijkt PSV niet meer te kunnen ontgaan, maar dat maakt de competitietopper van vanmiddag in de Eredivisie niet minder belangrijk. Uit bij Feyenoord hopen de Eindhovenaren namelijk de eerste zege sinds 2009 te boeken.

Feyenoord – PSV

Feyenoord-uit, het is een traditioneel lastig te nemen horde voor PSV. De Eindhovenaren verliezen bijna jaarlijks in Rotterdam en doen dat meestal zelfs met duidelijke cijfers. Mocht het vanmiddag opnieuw op een nederlaag uitdraaien voor de ploeg van coach Phillip Cocu, dan is dat geen ramp. De fans snakken echter naar sportieve revanche en hopen hun club in De Kuip de volgende stap richting de aankomende landstitel te zien zetten.

Spektakel in heenduel

Feyenoord zal vanmiddag vooral Luuk de Jong goed in de gaten moeten zien te houden. De spits was in de eerdere onderlinge ontmoeting in Eindhoven van grote waarde voor zijn ploeg, door liefst drie doelpunten aan te tekenen. In misschien wel de leukste wedstrijd van het seizoen trok PSV in blessuretijd aan het langste eind dankzij een treffer van Memphis Depay. De wedstrijd eindigde destijds in een 4-3 overwinning voor PSV, waardoor Feyenoord al vroegtijdig afscheid moest nemen van de titelaspiraties en de kloof onoverbrugbaar werd.

Toch kunnen de Rotterdammers vertrouwen putten uit de statistieken. Feyenoord verloor zes jaar geleden namelijk voor het laatst in eigen huis van PSV en dat deed destijds met 1-3. Twee treffers van Danny Koevermans en eentje van Otman Bakkal (die later nog bij Feyenoord speelde) schonken de Brabanders de zege. Sindsdien bleef Feyenoord ongeslagen in eigen huis en versperde het PSV zelfs enkele malen definitief de weg naar de langverwachte landstitel. Dit seizoen lijkt het daar al te laat voor.

Titel aanstaande voor PSV

De voorsprong van PSV op naaste concurrent Ajax bedraagt met nog zeven competitiewedstrijden te gaan namelijk nog altijd elf punten. Mochten de Eindhovenaren drie punten overhouden aan het bezoek aan Feyenoord, dan wacht – op papier althans – nog één lastig uitduel voor de manschappen van Cocu. PSV moet in het restant van de competitie namelijk nog op bezoek bij FC Twente, dat langzaamaan weer in vorm begint te raken.

De wedstrijd Feyenoord – PSV wordt om 14.30 uur afgetrapt in de Kuip.