Feyenoord – Heracles. Wie voor dit seizoen had gezegd dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo als een topper beschouwd mag worden, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch is dat het geval en dat is een compliment voor de Almeloërs.

Feyenoord – Heracles Almelo

Hoewel Heracles een aantal mindere weken achter de rug heeft, is de ploeg van trainer John Stegeman bezig aan een topseizoen. Sinds het eigen Polman Stadion is vernieuwd, is Heracles met name in eigen huis bijna niet te verslaan. Sterker nog, alleen Ajax wist tot dusver met een overwinning Almelo te verlaten. Resultaat: een uitstekende vierde plaats en nog volop kans op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal.

Toch is er inmiddels wel een gat ontstaan met de traditionele top-drie. Feyenoord staat tweede en heeft zes punten meer dan Heracles. De Rotterdammers hopen voor het eerst sinds lange tijd weer eens een gooi te doen naar de landstitel. Een realistisch doel, want de achterstand op koploper en aartsrivaal Ajax bedraagt slechts drie punten. Feyenoord lijkt bovendien een stuk volwassener geworden en wint haar wedstrijden meestal vrij eenvoudig. Zo ook vorige week bij Excelsior, waarin het niet groots speelde, maar uiteindelijk wel een 4-2 overwinning over de streep trok.

Kramer heeft alles in zich om topspits te worden

Niet Dirk Kuyt, maar Michiel Kramer eiste de hoofdrol op zich. De boomlange aanvaller kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag en lijkt langzaam maar zeker zijn plekje te vinden binnen de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Tegen Excelsior scoorde Kramer drie keer. Volgens oud-spitsen Wim Kieft en Kees Kist heeft de aanvaller alles in zich om een topspits te worden in Rotterdam. “Hoe hij steeds precies op het juiste moment naar de eerste paal komt, is geweldig, dat is de intuïtie van een echte spits”, aldus Kieft tegenover De Telegraaf.

“Dit is een jongen met de intuïtie van een echte killer. Die moet je zijn gang laten gaan. Ik vind Kramer een onberekenbaar jochie, een sluipmoordenaartje. Je ziet hem een hele fase niet en ineens is hij daar om de wedstrijd te beslissen. Die speelwijze is een kracht van hem, want dat is heel lastig te verdedigen. Precies dit maakt Kramer zo’n verraderlijke spits”, vindt ook Kist.

Wedden op Feyenoord – Heracles

Bij 888sport kun je nu inzetten op de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles. Met een quotering van 1.32 is Feyenoord in de eigen Kuip favoriet. Een overwinning van Heracles staat genoteerd op 9.00 en een gelijkspel op 5.50. Verwacht je dat Kramer zijn stijgende lijn doorzet en ook tegen Heracles scoort? Dan krijg je voor iedere ingezette euro 1.76 terug! Of ga je toch voor een treffer van Heraclied Oussama Tannane? Dan levert iedere euro 5.20 op!