Feyenoord – Ajax. Gisteren heeft Ajax op bijzondere wijze de Klassieker in De Kuip met 0-1 gewonnen. Feyenoord knalde uit de startblokken, door direct druk te zetten op de Ajax defensie kwamen de Amsterdammers niet toe aan hun geliefde positiespel. Feyenoord legde passie én goed voetbal op de mat waardoor in de eerste tien minuten al drie keer de lat werd geraakt. Toch was het Ajax dat de leiding nam, al na vier minuten beukte Ricardo van Rhijn een prachtige vrije trap tegen de touwen.

Giftig Feyenoord

Ook na de 0-1 namen de Rotterdammers geen gas terug, ze grepen Ajax bij de keel en Jordy Clasie, Jean-Paul Boëtius en Sven van Beek raakten allemaal in de eerste helft het aluminium. Feyenoord bleef heer en meester in de eigen Kuip maar wist simpelweg de gecreëerde kansen niet te verzilveren.

Ajax kwam er een aantal keer uit met een snelle counter waarbij voornamelijk El Ghazi de gevaarlijkste man was. Vlak voor rust kreeg Kazim Richards de grootste kans uit de eerste helft, maar de Turk schoof de bal in een één op één met Cillessen naast.

Ook na rust Feyenoord dominant

Feyenoord ging dan met een 0-1 de rust in maar kwam na de rust even gemotiveerd en agressief het veld op. De thuisploeg won nagenoeg alle duels en bleef druk houden op Ajax, maar kon op een gegeven moment het tempo van voor rust niet meer opbrengen. Ajax wist steeds gemakkelijker onder de druk van de Rotterdammers uit te komen en het duel kwam meer in evenwicht.

Geen gouden wissels Rutten

Met het inbrengen van Manu en Vilhena probeerde Rutten z’n aanval wat nieuwe impulsen te geven maar dit was tevergeefs. Jasper Cillessen was met een goede redding op een kopbal van Boëtius weer de plaaggeest van Feyenoord.

Een kwartier voor tijd bracht Rutten Mitchell Te Vrede in voor de geblesseerde Kongolo, maar ook hij kon niet voor een ommekeer zorgen. Te Vrede kreeg twee zeer grote kansen maar had geen geluk, weer was het Cillessen die uitstekend redde en de kopbal van de invaller onder de lat wegtikte waardoor de 0-1 eindstand op het scorebord bleef staan.