Eredivisie. FC Utrecht deed goede zaken tijdens de afgelopen transferperiode, met onder meer het aantrekken van Urby Emanuelson en Cyriel Dessers. Daarnaast liet het team uit de Domstad ook een goede indruk achter tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen.

FC Utrecht verloor pas na verlenging in de beslissende kwalificatiewedstrijd voor de Europa League tegen het hoger aangeschreven Zenit. Daarnaast staat teller in de Nederlandse Eredivisie na drie wedstrijden op zes punten. Alleen de uitwedstrijd tegen FC Groningen ging verloren, maar ook in deze partij was FC Utrecht verreweg het sterkste team.

Top 3 Eredivisie krijgt het lastig

Gezien deze ontwikkeling verwacht analyticus Kenneth Perez dat FC Utrecht in staat is om het de traditionele top drie erg lastig te maken. De vormcrisis van Ajax is bekend, terwijl ook PSV nog niet in topvorm verkeert. Alleen Feyenoord maakt een zekere indruk, maar zij krijgen vanaf volgende week ook te maken met Champions League voetbal.

“Bij Utrecht denk ik dezelfde spelvreugde terug te zien die wij destijds bij AZ hadden”, aldus Perez, die met AZ nipt werd uitgeschakeld in de halve finale van de UEFA Cup. “En de mentaliteit van: kom maar op met je topteam, wij pakken jullie aan. De hele selectie lijkt me bij Utrecht breed genoeg om blessures en schorsingen op te vangen.”

FC Utrecht gaat het maken dit seizoen

“Ik weet alleen niet of ze ook nog de éxtra klasse in huis hebben die nodig is om een wedstrijd open te breken die op slot zit. De top drie aanvallen en bijblijven tot op het eind, dat lijkt me een brug te ver. Maar FC Utrecht gaat wel veel dichterbij eindigen dan vorig jaar.”

Wedden op voetbal? Wil FC Utrecht de druk op de top drie hoog houden, dan zal het dit weekend weer moeten winnen. Voor het team van coach Erik ten Hag staat de thuiswedstrijd tegen Roda JC  op het programma.

Wij verwachten een 3-0 overwinning van FC Utrecht (@9.00 bij bookmaker Mr Green) en het eerste doelpunt zal gemaakt worden door de pijlsnelle Gyrano Kerk @5.80.