FC Twente – Vitesse. Het rommelt binnen FC Twente. De Tukkers verloren de laatste drie competitiewedstrijden en zijn inmiddels afgezakt naar de achtste plaats in de Eredivisie. Tegenstander Vitesse lijkt de zaakjes de laatste weken juist wat meer op orde te hebben.

Het was de ambitie van FC Twente om dit seizoen weer mee te doen om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Aankopen als Hakim Ziyech, Kamohelo Mokotjo en Darryl Lachman leken de Enschedese ploeg van voldoende kwaliteitsimpulsen te voorzien, maar werpen vooralsnog slechts sporadisch zijn vruchten af. Ondertussen ziet trainer Alfred Schreuder zijn elftal steeds verder afzakken op de ranglijst en neemt de druk op zijn positie toe. De eerste witte zakdoekjes zijn al zichtbaar geweest bij het kritische publiek in de Grolsch Veste.

Ontketend Vitesse draait steeds beter

Ook Vitesse-coach Peter Bosz weet hoe het is om kritiek te krijgen, maar na een moeilijke periode lijkt hij zijn elftal juist wél aan de praat te krijgen. De Arnhemmers spelen de laatste weken vooral volwassen en geven weinig weg. De laatste vier competitiewedstrijden werden allemaal in een overwinning omgezet en belangrijker nog, Vitesse kreeg daarin geen enkel doelpunt tegen. De aansluiting bij de subtop is met de huidige zevende plaats inmiddels weer gevonden. Al zal die positie aan het einde van het seizoen zeker niet voor tevredenheid zorgen bij de ambitieuze clubleiding van de Gelderse club.

FC Twente – Vitesse

Bij Vitesse is er één speler die er momenteel uitspringt. Bertrand Traoré lijkt na een moeizame start eindelijk door te breken in de ploeg van Bosz. De huurling van Chelsea was in de laatste twee competitiewedstrijden trefzeker en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op zes doelpunten. De pas negentienjarige speler is net terug van de Afrika Cup en is ondanks zijn jonge leeftijd al een van de meest ervaren spelers binnen de ploeg van Burkina Faso. Het talent druipt van Traoré af, al is het natuurlijk afwachten of zijn uitstekende vorm slechts een incident of een begin van een doorbraak is. Het is voor het kwakkelende Twente te hopen dat de aanvaller het niet op zijn heupen krijgt.

De wedstrijd FC Twente – Vitesse wordt om 14.30 uur afgetrapt.