FC Twente – Ajax. Na anderhalve week interlandvoetbal starten alle grote Europese competities dit weekend weer. In de Eredivisie gaan we zaterdag gelijk van start met een kraker. Nummer twee Ajax gaat op bezoek bij het ongeslagen FC Twente van Alfred Schreuder. Het gat tussen de twee ploegen is slechts twee punten en dus kunnen beide team goede zaken doen bij een overwinning. Ajax zal hongerig zijn nadat het voor de interlandbreak in de Arena teleurstellend met 0-0 gelijkspeelde tegen PEC Zwolle.

FC Twente underdog in onderlinge duels

Kijkend naar de laatste vijf onderlinge duels tussen de twee ploegen kan Ajax met een gerust hart afreizen naar de Tukkers. Ajax wist vier van de laatste vijf onderlinge duels te winnen, één duel eindigde in een gelijkspel.

FC Twente is dit seizoen als enige ploeg nog ongeslagen in de Eredivisie. Hoewel het spel van FC Twente niet altijd even goed is lijkt de ploeg van Schreuder toch tegen iedere tegenstander genoeg kansen te creëren. Met creatieve spelers als Ziyech en Mokhtar kan Castaignos regelmatig in stelling worden gebracht. Helaas heeft de aanvaller vaak te veel kansen nodig om tot een doelpunt te komen.

Ajax herpakt zich na matige start

Ajax verloor in augustus twee wedstrijden achter elkaar maar herpakte zich daarna met een ongeslagen reeks in de zeven daaropvolgende duels. Zelfs in de Champions League wist Ajax in eigen huis het sterrenensemble van Paris Saint-Germain op een 1-1 gelijkspel te houden.

Toch kwakkelt de ploeg van Frank de Boer in de Eredivisie, het laatste competitieduel voor de interlandverplichtingen werd thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle.

Fitte selecties voor beide ploegen

FC Twente en Ajax hebben allebei met een redelijke fitte ploeg naar het duel van vanavond toe kunnen werken. Bij Ajax zijn Muric en Fischer er al tijden niet bij door blessureleed, dit weekend kwam Boilesen daarbij. De Deen liep in het duel met Portugal een hersenschudding op. Bij FC Twente zijn Tapia en Gutierrez er niet bij. Het duel in de Grolsch Veste wordt vanavond om 20.45 afgetrapt.