FC Groningen – PSV. Zaterdag om 19:45 uur start FC Groningen tegen PSV. In de Euroborg ontvangt de nummer tien en bekerhouder de nummer een en landskampioen. Momenteel heeft PSV één punt voorsprong op nummer twee Ajax, terwijl Groningen na dit weekend ergens tussen de plekken zeven en elf kan belanden.

Wordt het een droomseizoen voor PSV?

Fans van PSV horen we deze jaargang van de Nederlandse competitie weinig mopperen. De Eindhovense club heeft alles prima voor elkaar. Een evenwichtige selectie met een fraaie mengeling van jong en oud, binnenlands en buitenlands (lees: Zuid-Amerikaans), ervaren en aanstormend talent. Daar waar fans van Feyenoord wekenlang wel konden janken, en supporters van Ajax klagen over de steriele speelstijl, lijkt in en rond PSV eenieder content.

Op 15 maart volgt de return tegen Atletico Madrid in de Champions League. Dat is nog relatief ver weg, zodat er geen belemmering is voor de mannen van Phillip Cocu om hun hart en ziel in deze uitwedstrijd te leggen. Groningen lijkt rijp voor een flinke klap. Het team verloor al driemaal op rij in de Eredivisie en verloor ook de drie laatste confrontaties met PSV.

Groningen glijdt af

Of het er wel of niet wat mee te maken heeft moeten psychologen ooit onderzoeken, maar sinds trainer Erwin van de Looi aangaf dat hij eind dit seizoen opstapt, lijkt de geest een beetje uit de fles bij Groningen. Na de 0-2 nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Twente, weliswaar een club in puike vorm, mopperde hij dat zijn spelers niet “alert en meedogenloos genoeg” opereerden. Dat zijn niet het soort publiek uitgesproken woorden, waar spelers van gemotiveerd raken. Zeker niet van een toch afzwaaiende leider.

Zowel in individueel als collectief opzicht is er gewoonweg weinig te genieten bij Groningen. Op Excelsior na krijgt de club de meeste schoten per wedstrijd tegen. En er is geen enkele speler, die je met recht een uitblinker of opvallende kracht zou kunnen noemen. In aanvallend opzicht is het team ook redelijk slaapverwekkend. Alleen Roda JC en Willem II pogen minder vaak op goal te schieten.

Wedden op FC Groningen – PSV

Bookmaker 888sport heeft uiteraard PSV als favoriet bestempeld. De notering voor een zege van PSV is 1,55. Gelijkspel staat op 4,20 en winst van Groningen op 6,00 bij 888sport. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig tot geen redenen om in te zetten op iets anders dan winst van PSV.

Interessanter is kijken naar de marge van de victorie. We voorzien dat PSV minstens twee goals meer maakt. De -1,5 goal handicap op de landskampioen noteert bij bookies 2,60.