FC Groningen – PSV Super Cup. Ontzettend veel voetbalfans wachten al weken op het nieuwe seizoen. En eigenlijk is die al begonnen. Op het Europese toneel zijn de eerste voorronden al gespeeld en nu staat de eerste echte Nederlandse ontmoeting dan eindelijk op het programma. PSV en FC Groningen spelen voor de Nederlandse Super Cup, vlak voor het begin van de competitie.

Ieder jaar is het traditie dat de kampioen van de Eredivisie strijdt om deze trofee tegen de winnaar van de KNVB beker. En nu zijn dat dus respectievelijk de Eindhovenaren en de Groningers. De ploeg van Edwin van der Looi won afgelopen seizoen tot ieders verbazing de beker en dat was voor het eerst in de geschiedenis. Een tweede prijs op rij zou theoretisch dus mogelijk zijn.

FC Groningen – PSV

Maar dan moet FC Groningen wel winnen van PSV, en dat zal echt geen makkie worden. De kampioen van vorig seizoen is dan wel haar sterren Memphis Depay en Wijnaldum kwijt aan de Engelse Premier League, de selectie is ondanks dat verlies niet erg verzwakt. Met spelers als Luuk de Jong, Guardado, Adam Maher en Jetro Willems is de basis voor meer successen sterk. Trainer Phillip Cocu trok daarnaast Davy Propper en Simon Poulsen aan.

Depay en Georginio Wijnaldum vertrokken deze zomer dus naar Manchester United en Newcastle United, maar ook FC Groningen verloor een belangrijke schakel. Tjaronn Chery ging ook naar de overkant van de Noordzee, waar hij volgend seizoen bij QPR zal spelen. Bij die ploeg staat ook oud-Feyenoorder Leroy Fer onder contract.

Johan Cruijff Schaal: PSV favoriet tegen FC Groningen

PSV is volgens de bookmakers de grote favoriet. De verwachting is ook dat trainer Phillip Cocu in een zo sterk mogelijke opstelling zal beginnen, net als zijn collega Van de Looi. Een grote aderlating voor de Eindhovenaren is wel dat linksback Jetro Willems naar schatting de komende zes weken nog aan de kant staat. Simon Poulsen, die in de zomer overkwam van PSV, zal zijn logische vervanger zijn.

De wedstrijd FC Groningen – PSV staat gepland om 18.00 uur in de Amsterdam Arena. De thuishaven van Ajax is ieder jaar het toneel voor de zogenaamde Johan Cruijff Schaal.