FC Groningen – Feyenoord. Het Feyenoord van Giovanni van Bronckhorst is vlak voor de winterstop nog steeds in de race voor het kampioenschap. Net zoals de afgelopen twee jaar doet het bovenin mee en volgt het Ajax op drie punten. De Amsterdammers zijn dus nog koploper, maar bij Feyenoord is het vertrouwen groot. Vandaag speelt het uit bij FC Groningen, dat afgelopen donderdag de laatste poulewedstrijd in de Europa League afwerkte.

FC Groningen – Feyenoord

Het legioen snakt al jaren naar een kampioenschap, maar steeds eindigt het niet op die felbegeerde eerste plek. Maar met de selectie die Van Bronckhorst heeft dit seizoen zou het papier toch moeten kunnen. Met Elia, Kramer en Kuyt voorin heeft het aardig wat stootkracht. Tegen Groningen is het dan ook weer de verwachting dat er drie punten worden bijgeschreven en dus in het spoor van Ajax blijven.

Gekeken naar de onderlinge ontmoetingen is Feyenoord zeker in het voordeel. Van de laatste vijf ontmoetingen tussen Groningen en de Rotterdammers gingen er vier naar Feyenoord en eindigde het eenmaal gelijk. Dat was overigens wel de laatste ontmoeting.

Bij Groningen gaat het ook zo slecht nog niet. Op het moment staan ze op de vijfde plek in de eredivisie, vlak achter verrassing Heracles. Toch houden de resultaten van de laatste wedstrijden in de competitie niet over. Van de vier laatste potten werden er twee winnend afgesloten en eindigden er twee in een remise. Een overwinning op Feyenoord zal de ploeg van Erwin van de Looi dus goed doen.

Wedden op FC Groningen – Feyenoord

De Rotterdammers zijn vanmiddag in de Euroborg wel de favoriet. De quoteringen van bookmaker 888sport zijn dan ook overduidelijk in het voordeel van Feyenoord. Bij een overwinning van de huidige nummer twee van de ranglijst krijg je 1.70 terug per ingezette euro. Mocht Groningen na lange tijd weer eens winnen van de ploeg van Van Bronckhorst, dan staat daar een quotering van 4.75 tegenover. Een gelijkspel levert je nu 3.80 op.

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen – Feyenoord begint vanmiddag om 14.30 uur.