FC Groningen – Ajax. Sinds de vorige eredivisie speelronde is er een ding duidelijk: de titelstrijd op het hoogste niveau van Nederland gaat niet langer tussen meer dan twee clubs. Door de knappe overwinning van Ajax op rivaal Feyenoord, is het gat tussen die twee namelijk zo groot (in het voordeel van de Amsterdammers) dat Feyenoord geen kans meer lijkt te maken op eremetaal.. Dat PSV en Ajax een concurrent hebben uitgeschakeld, betekent echter niet dat er geen lastige wedstrijden meer aan zitten te komen voor de twee titelfavorieten. Zo speelt Ajax (@1.77) vanmiddag bijvoorbeeld de lastige uitwedstrijd bij het wisselvallige FC Groningen (@4.50). De ploeg uit het noorden, waar men weet dat trainer Erwin van de Looi na dit seizoen stopt met het trainen van de club, is traditioneel voor iedere eredivisieploeg een zeer lastige tegenstander.

FC Groningen – Ajax

Sergio Padt FC Groningen - AjaxOm maar eens meteen met een sprekende statistiek te komen voor de wit-groenen uit Groningen; de ploeg verloor van de afgelopen 33 eredivisie wedstrijden slechts drie keer in de eigen Euroborg. De reden van de wisselvalligheid valt dan ook te lezen in de uitwedstrijden van de middenmoter. Groningen-doelman Sergio Padt heeft vertrouwen in de wedstrijd. “In de Euroborg spelen we, met het fanatieke publiek achter ons, meestal sterke wedstrijden. We hebben vertrouwen in een goede afloop”, aldus een zelfverzekerde Padt, die zelf nog een verleden heeft bij de Amsterdammers. “Er voetballen weinig spelers meer die bij mij in de jeugdopleiding zaten, maar Ajax blijft natuurlijk altijd een aansprekende tegenstander.”

Klaassen weer volledig fit

Ajax worstelde zich knap door een lastige periode heen en ziet na de klassieker misschien kansen om door te pakken. Aanvoerder Klaassen is weer volledig fit, en daarmee heeft Frank de Boer zijn belangrijkste spil op het middenveld weer terug. Achterin is het echter iets meer puzzelen voor De Boer; Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn voor langere tijd geblesseerd. Riedewald brak in die beruchte wedstrijd tegen Feyenoord zijn enkel en zal waarschijnlijk drie maanden uit de roulatie zijn. De verwachting is daarom dat Veltman de komende tijd als rechtsback zal blijven opdraven en Van den Hoorn in het centrum gaat bivakkeren.

De wedstrijd zal om 12:30 vanmiddag aanvangen in de Euroborg in Groningen.