Excelsior – Feyenoord. Everton – Liverpool, Celtic – Glasgow Rangers of Manchester United tegen Manchester City. Het zijn zo maar eens drie bekende derby’s die de gemiddelde voetballiefhebber zonder twijfel zo uit zijn of haar mouw schudt. Maar ook in onze eigenste Eredivisie hebben we jaarlijks een paar derby’s. Wat te denken van Vitesse – NEC, die morgen gespeeld wordt, maar ook zeker ExcelsiorFeyenoord, de wedstrijd tussen twee Rotterdamse ploegen die voor vanavond op het programma staat. Feyenoord is zonder twijfel de favoriet voor de overwinning, maar het kleine broertje doet het ook zeker niet onverdienstelijk dit seizoen.

Excelsior – Feyenoord

Na een slechte start van het seizoen staat Excelsior namelijk op een knappe elfde plek in de Eredivisie en ondanks dat het niet altijd even goed ging, liet trainer Groenendijk tegenover de NOS weten nooit getwijfeld te hebben. “Kritiek hoort bij het vak van trainer en je moet daar wel tegen kunnen. Ik heb er geen slapeloze nachten van gehad, want ik twijfel geen seconde aan mijzelf als trainer. Maar je moet wel de kans krijgen.” Die kans kreeg hij dus nadat Marinus Dijkhuizen vertrok naar Engeland. Vandaag staat de enige Rotterdamse stadsderby die de laatste paar jaar wordt gespeeld op het programma.

Wedden op Excelsior – Feyenoord

Excelsior doet het de laatste weken dan goed, Feyenoord presteert het hele seizoen al naar behoren. Naar jaren van twijfels qua meedoen om de titel lijkt Feyenoord dit seizoen een van de favorieten. Een winstpartij is daarom ook nodig tegen De Kralingers en ook 888sport heeft er vertrouwen in dat dat wel goed gaat komen. Voor iedere euro die je inzet op de ploeg van Van Bronckhorst krijg je namelijk maar 1.47 terug. Diezelfde euro is bij een inzet op Excelsior 6.80 waard. Bij winst voor Feyenoord betekent het dat de Rotterdammers gelijk komen met rivaal Ajax, dat morgen nog speelt maar de druk van de herboren topclub dan zeker voelen. Excelsior kan de punten overigens ook goed gebruiken. Verlies kan namelijk betekenen dat er maar liefst drie ploegen over ze heen gaan en dan staan ze plotseling 14e.