Programma Eredivisie – speelronde 2. Terwijl de Olympische Spelen halverwege zijn, is de Eredivisie nog in een pril stadium en pas toe aan de tweede speelronde. Kampioen PSV sluit het weekend af met een thuismatch tegen AZ en op zaterdag ontvangt Ajax bezoek uit de andere kant van het land: Roda JC.

Ajax – Roda JC

Zaterdag 13-8 19:45 uur. Ajax begon de competitie met een 1-3 zege op Sparta en breidde daardoor zijn reeks ongeslagen speelrondes in de Eredivisie uit tot 19. Dat is dus inclusief de 18 laatste duels van het vorige speeljaar. Ook tegen het Limburgse Roda JC zijn de Amsterdammers al een tijdje ongeslagen. Ajax won vier van de zes vorige confrontaties, tweemaal werd het gelijk. Thuis pakte Ajax in vijf van de zes recentste clashes de drie punten en werd het een keer 1-1.

Wedstrijden van Ajax eindigen sowieso zelden in 0-0 of andere lage scores, maar tegen Roda is een goaldroogte al helemaal ongewoon. In dertien van de veertien laatste onderlinge duels vielen er minstens drie goals.

Feyenoord – FC Twente

Zondag 14 augustus 14:30 uur. Koploper! Het Legioen zal de stand na de eerste speelronde hebben geprint en op de koelkast gehangen. Feyenoord versloeg FC Groningen met 0-5 en heeft tegen Twente toch alle kans om op zes punten te komen. De Tukkers zijn alle financiële klappen van vorig jaar nog niet te boven, getuige de 1-2 nederlaag tegen Excelsior. Vorig jaar november werd het in De Kuip 5-0.

PSV – AZ

Zondag 14-8 16:45 uur. De zege van PSV op Utrecht (1-2) kwam moeizaam tot stand en was zelfs wat fortuinlijk te noemen. Voor de Eredivisie ranglijst maakt dat niks uit, want drie punten zijn drie punten, maar voor de ontmoeting met AZ baart het wellicht wat zorgen.
Ondanks dat AZ al een paar jaar stabiel meedraait in de subtop, had PSV het in die periode vrij makkelijk tegen de Noord-Hollanders. De Brabanders wonnen vijf van de zes meest recente duels en verloren voor het laatst in september 2013. Thuis sloeg PSV al zes keer op rij toe zodra AZ langs kwam. Het totale doelsaldo over die matches is 18-4.

Programma Eredivisie

Vrijdag 12 augustus
20:00 Heerenveen – FC Utrecht

Zaterdag 13 augustus
18:30 Excelsior – FC Groningen
19.45 Ajax – Roda JC
19.45 Vitesse – ADO Den Haag
20.45 PEC Zwolle – Sparta Rotterdam

Zondag 14 augustus
12.30 Heracles Almelo – Willem II
14.30 Feyenoord – FC Twente
14.30 Go Ahead Eagles – NEC
16.45 PSV – AZ

Wedden op Eredivisie