Om 14:30 trappen AZ en PEC Zwolle af voor de enige wedstrijd in de eredivisie deze zondag. Vanwege de nucleaire top in Den Haag en de last die dat legt op veiligheidsdiensten, zijn de andere duels verplaatst naar komende woensdag.

AZ heeft druk programma

AZ, de nummer zeven met drie punten meer dan nummer acht PEC Zwolle, heeft drie dagen geleden nog een uitwedstrijd in Rusland gespeeld. De Alkmaarse club plaatste zich ten koste van Anzhi voor de kwart finale van de Europa League. Trainer Dick Advocaat speelde met de gedachte, een groot deel van de basis rust te gunnen. Donderdag speelt AZ immers in de KNVB Beker tegen Ajax.

Maar Advocaat ziet in dat professionele topsporters, die normaliter toch ook hard trainer als er niet gespeeld wordt, heus wel nog een wedstrijd aankunnen. Er is dus geen sprake van een B-team.

Opstellingen AZ en PEC Zwolle

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.

PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Van der Werff, Van Hintum; Mokotjo, Drost, Saymak; Mahmudov, Benson en Karagounis.

AZ won de drie confrontaties die de clubs sinds de terugkeer van PEC in de eredivisie speelden. Het doelsaldo in die drie wedstrijden is 8-1 voor AZ.