Zaterdag om 19:45 uur trappen Cambuur en Vitesse af voor hun 32e wedstrijd in de Eredivisie. Vitesse is de nummer vier en heeft 54 punten, Cambuur staat voor een promovendus op de knappe twaalfde plaats met 36 punten.

Vitesse won vier keer op rij niet

De afgelopen weken was het onrustig bij Vitesse door perikelen rondom de voormalige eigenaar Jordania. Ook op het veld was er weinig reden tot juichen. Al vier wedstrijden op rij werd niet gewonnen, waardoor de aansluiting op koploper Ajax definitief verloren werd. Cambuur heeft slechts een van de vorige zes duels gewonnen. Het positieve is dat Cambuur al vier thuiswedstrijden op rij niet werd verslagen.

Vitesse met Mike Havenaar en Lucas Piazon

Bij Vitesse zijn Mike Havenaar en Lucas Piazón weer volledig inzetbaar. De Japanse Nederlander en de Braziliaan konden vorig weekend slechts kort meespelen tegen Ajax. Piazon is niet alleen een belangrijke smaakmaker van de Arnhemse club, maar ook één van de opvallendste spelers van de Eredivisie. De huurling van Chelsea staat op elf goals en acht assists en geeft op Tadic van Twente na de meeste key passes per duel. Dat zijn passes waaruit schietkansen ontstaan.

Bij Cambuur laten diverse spelers verstek gaan. Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier en Lucas Bijker kampen met lichamelijk ongemak, Robert van Boxel en Ramon Leeuwin zijn stout geweest en mogen daarom van de KNVB niet in het veld komen.

Peter Bosz acht Cambuur thuis gevaarlijk

Vitesse-trainer Peter Bosz heeft bewondering voor de strijdlust van Cambuur. “Het is in eigen huis een gevaarlijke en lastig te kloppen ploeg”, merkt hij op. “De wedstrijden tegen Ajax en PSV staan bij mij nog goed op het netvlies. In beide duels was Cambuur de betere ploeg en had het moeten winnen. Het geluk was niet aan ze besteed.”

Vitesse kan het gat richting nummer twee Feyenoord verkleinen van zes naar drie punten. De Rotterdammers spelen zondag uit tegen PSV.