Ajax – PSV. De eerste competitiekraker van het seizoen staat vandaag op het programma. Koploper Ajax neemt het in de Amsterdam Arena op tegen landskampioen PSV.

Ajax – PSV

De Amsterdammers kunnen nu al een slag slaan, want bij een overwinning wordt PSV op een achterstand van acht punten gezet. Beide ploegen zullen echter zware benen hebben, want zowel Ajax als PSV moest doordeweeks een Europese wedstrijd afwerken. De Eindhovenaren komen sowieso gehavend naar de hoofdstad. PSV mist namelijk Luuk de Jong en Jetro Willems. Andrés Guardado zit wel bij de selectie, maar het is nog maar de vraag of de niet geheel fitte Mexicaan in actie komt.

PSV-trainer Phillip Cocu ziet het duel in Amsterdam echter niet direct als sleutelduel en ziet Ajax bovendien een stuk stabieler ogen dan vorig seizoen, toen PSV met 3-1 won in de Arena. “Ze spelen wat geslotener, wat compacter en geven minder ruimte weg. Deze wedstrijd is voor ons vergelijkbaar met Feyenoord-thuis. We hebben een paar punten achterstand. Maar als die nog groter zou worden is er nog steeds niet heel veel aan de hand”, liet de oefenmeester weten op de persconferentie.

Fischer: We zijn er klaar voor

Ajacied Viktor Fischer ziet het duel met vertrouwen tegemoet. “Dat is een van de allermooiste wedstrijden die er zijn in de Eredivisie. We zijn er klaar voor”, aldus de aanvaller, die tegen Molde FK (1-1) een van de uitblinkers was aan Amsterdamse zijde en ook vorige week tegen FC Groningen met een fraaie treffer van grote waarde was voor zijn ploeg. “Dit is het spel dat ik wil laten zien en dat wij als team willen laten zien. Laten we hopen dat we zo doorgaan. Dan zul je meer spelers zien bovendrijven.”

Ajax favoriet in duel met PSV

Voorafgaand aan de kraker Ajax – PSV is het moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Beide ploegen lijken steeds beter in vorm te raken, maar Ajax is na zeven speelronden nog zonder nederlaag. De ploeg van De Boer speelt niet groots, maar wint wedstrijden vaak vrij eenvoudig. PSV kent veel moeite in uitduels. Bij ADO Den Haag en sc Heerenveen werd er gelijkgespeeld, terwijl de uitwedstrijd bij Heracles Almelo zelfs helemaal geen punt opleverden. Daardoor moet PSV eigenlijk winnen in de Arena, want de achterstand op Ajax wordt anders toch wel aanzienlijk. En dat is, in tegenstelling tot wat Cocu beweert, toch een serieus probleem.

Opstelling Ajax – PSV

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Fischer, Younes

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, Locadia, Pereiro