Ajax – Heracles Almelo. Een doordeweekse speelronde in de eredivisie is niet iets wat we vaak zien als Nederlandse voetbalfans. Doordat er bijvoorbeeld maar 18 clubs in de hoogste afdeling uitkomen, is er al veel minder drukte dan in Engeland of Spanje. Deze week is het dan toch zo ver, en dat ook nog eens in een belangrijke fase van de competitie. Feyenoord lijkt na de twee nederlagen na de winterstop definitief afgehaakt te zijn voor de titel en de twee tegenstanders van vandaag, Ajax @1.30 en Heracles Almelo @9.50, hopen daar van te kunnen profiteren. Ajax door verder uit te lopen en de Heraclieden door in punten gelijk te komen met de Rotterdammers.

Ajax – Heracles Almelo

Het kan dan ook zomaar eens een lastige wedstrijd gaan worden voor de ploeg van Frank de Boer, die tot zijn ongenoegen waarschijnlijk nog twee sleutelspelers moet missen tegen Heracles. Rechtsback Kenny Tete en aanvoerder Davy Klaassen lijken pas weer dit weekend in actie te gaan komen. Afgelopen weekend speelde Joël Veltman als rechtsback en schoof Mike van der Hoorn van de bank naar het centrum van de verdediging. De Boer heeft echter meerdere keuzes. “Mike heeft het zaterdag heel goed gedaan. Maar Ricardo zit ook weer bij de selectie. Dinsdag beslis ik wie speelt”, aldus de trainer in een persconferentie.

Bij Heracles lijkt er niemand van enig belang te ontbreken, alleen Bas Sibum is al langere tijd geblesseerd. Toch heeft trainer Jan Stegeman ook lastige keuzes om te maken. Zo speelt middenvelder Van Ooijen sinds het vertrek van Tannane als rechtsbuiten, maar klopt Navratil ook nadrukkelijk op de deur.

Wedden op Ajax – Heracles Almelo

Ondanks dat Ajax redelijk makkelijk overeind blijft in de eredivisie, is het de laatste wedstrijden niet altijd even overtuigend. In de laatste vier eredivisiewedstrijden werd er maar vier keer gescoord. Ook Heracles lijkt nog niet de vorm van het einde van 2015 gevonden te hebben. In de derby met FC Twente werd er met 4-0 verloren, tegen De Graafschap werd het maar net 2-1. Zet in op under 1.5 goals (één goal of minder dus) en krijg maar liefst 3.15 keer je inzet terug.