Ajax – sc Heerenveen. Als je de laatste weken de media moet geloven is het één grote crisis bij Ajax. Het bestuur ligt met elkaar overhoop, er lijkt geen duidelijk beleid meer te zijn en tot overmaat van ramp kiest Wim Jonk om die crisis te ontvluchten. Maar op sportief gebied gaat het nog niet eens zo slecht met de Amsterdammers. Vandaag speelt het thuis tegen sc Heerenveen.

Ajax – Heerenveen: waardige tegenstander

En als we het hebben over het sportieve, hebben we het over het feit dat Ajax aan kop staat. De hoofdstedelingen staan drie punten los op aartsrivaal Feyenoord, dat 32 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Alleen Europees gezien gaat het niet voor de wind bij Ajax. Aanstaande donderdag heeft het overleving in de Europa League niet in eigen hand, en gaat de aandacht dan ook vooral uit naar de Eredivisie. En Heerenveen is vanavond dan ook een waardige tegenstander.

De Friezen floreren de laatste weken onder wonderdokter Foppe de Haan. De ras-echte clubman nam het stokje over van Dwight Lodeweges, die de boel niet aan de gang kreeg in het Noorden. Onder De Haan gaat het dus lekker, en staat de ploeg op het moment elfde. Nog niet de gewenste positie, maar het klimt in ieder geval omhoog.

Wedden op Ajax – Heerenveen

Maar vanavond is Ajax natuurlijk de favoriet in de eigen Amsterdam Arena. Als je kijkt naar bookmaker 888sport zijn de quoteringen dan ook duidelijk in het voordeel van Ajax. Mocht de ploeg van Frank de Boer vanavond winnen, dan krijg je er 1.28 per ingezette euro voor. Stunt Heerenveen, dan krijg je er maar liefst 9.50 voor. Misschien wel een gokje waard dus, gezien de vier overwinningen in de laatste vijf duels voor Heerenveen. Een gelijkspel levert je 5.25 op.

Afgelopen week waren kartrekkers El Ghazi en Bazoer afwezig vanwege een blessure, maar hoogstwaarschijnlijk keren die vanavond terug. Mocht El Ghazi het doel meteen weer weten te vinden, dan krijg je daar 1.83 voor. Dezelfde quotering voor als Milik scoort. Een goal van Lasse Schone of Viktor Fischer is respectievelijk goed voor 2.20 en 2.23. Bij Heerenveen zal Mitchell te Vrede voor de goals moeten gaan zorgen. De kans wordt alleen niet heel groot gezien. De quotering die 888sport voor een goal van Te Vrede geeft is nu 5.25.

De wedstrijd Ajax – Heerenveen begint vanavond om 20.45 uur.
Bekijk hier het volledige programma Eredivisie.