Ajax – Go Ahead Eagles. Na twee gelijke spelen achter elkaar is het tijd voor Ajax om weer eens te winnen in de Eredivisie. Het team van Frank de Boer werd midweeks niet geheel onverwacht door FC Barcelona met 3-1 van de mat geveegd, tegen Go Ahead Eagles hebben de Amsterdammers de ultieme kans om na twee opeenvolgende duels met puntverlies voor een comeback in de Eredivisie te zorgen.

Achtervolging op PSV

Ajax zag titelconcurrent PSV de afgelopen twee speelronden vier punten uitlopen en dus is het zaak voor Ajax om de druk op de Eindhovenaren te houden. De 0-0 in eigen huis tegen PEC en de 1-1 in de Grolsch Veste tegen FC Twente zijn nog te verklaren aangezien dit pittige tegenstanders zijn. Tegen Go Ahead Eagles kan Ajax geen excuus hebben, er moet simpelweg gewonnen worden.

Eagles presteren goed maar lijken kansloos in de Arena

Go Ahead Eagles staat momenteel dertiende in de Eredivisie en verrast ook dit seizoen met goede resultaten. Toch zijn de Eagles gezien de historie kansloos in Amsterdam.

Go Ahead reisde 29 keer af naar de Arena en 29 keer ging het zonder punten weer naar huis. Vorig jaar legde Ajax er in de tweede helft maar liefst zes goals in nadat het in de rust nog 0-0 stond.

PSV heeft dit weekend een lastig duel uit bij FC Utrecht, als Ajax druk wil houden op de koploper zal het in eigen huis van Go Ahead dus sowieso moeten winnen. Ajax staat momenteel vier punten achter op de koploper maar zal ook aan het doelsaldo moeten werken. PSV heeft namelijk een imposant doelsaldo van +18, Ajax is minder productief en kreeg ook meer goals tegen, zij staan momenteel op +6.

Overzicht Eredivisie

Zaterdag 25 oktober
18.30 uur: Vitesse – NAC Breda
19.45 uur: AZ Alkmaar – FC Groningen
19.45 uur: Heracles Almelo – Willem II
20.45 uur: Ajax – Go Ahead Eagles

Zondag 26 oktober
12.30 uur: Cambuur Leeuwarden – Feyenoord
14.30 uur: FC Utrecht – PSV
14.30 uur: PEC Zwolle – SC Heerenveen
16.45 uur: Excelsior – FC Twente